ΕΛΜΕΚΙ: Όλοι στη συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο
Κοινωνία
30/04/2018 | 10:24

To Δ.Σ της ΕΛΜΕΚΙ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, όσους τα τελευταία χρόνια συμπορεύονται στους δρόμους του αγώνα για μια καλύτερη παιδεία για μια καλύτερη ζωή, να πλημμυρίσουν τους δρόμους του Αργοστολίου τιμώντας την ημέρα σύμβολο για την παγκόσμια εργατιά, την Κόκκινη Πρωτομαγιά και διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες τους .

Η 1η Μάη προσφέρεται για άντληση πολύτιμων συμπερασμάτων, για τους αγώνες που έδωσε το λαϊκό κίνημα και η νεολαία του νομού μας για τα ζητήματα της παιδείας και την σχολική στέγη, τις μικρές νίκες που αποσπάσαμε, αλλά και γύρω από τα καθήκοντα που έχουμε μπροστά μας.

Οι δικοί μας αγώνες αλλά και οι μεγάλοι αγώνες της εργατικής τάξης  καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις,  φανερώνουν ότι καμιά επιτυχία του λαϊκού  κινήματος στο έδαφος  αυτού του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος δεν είναι μόνιμη και δεδομένη .

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που προωθεί τον εφησυχασμό για τους κινδύνους που υπάρχουν από την εμπλοκή της Ελλάδας στους θανάσιμους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας»,  δηλαδή  τα αποκλειστικά συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στη μοιρασιά της λείας, παίρνει ενεργά μέρος στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχει σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, μετατρέπει την χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, αναπτύσσει «στρατηγικές συνεργασίες» με κράτη – δολοφόνους, όπως τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ενώ την ίδια  στιγμή που δίνει Γη και Ύδωρ στους ιμπεριαλιστές για να δολοφονούν λαούς, χτυπά με βία και μίσος το νεολαιίστικο κίνημα που εναντιώνεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Την ίδια ώρα, σπέρνει νέες αυταπάτες, γύρω από την κάλπικη «έξοδο από τα μνημόνια», που ουσιαστικά  θα είναι είσοδος σε νέα περίοδο θυσιών από τους εργαζόμενους. Καλλιεργώντας ψεύτικες προσδοκίες ετοιμάζει νέο αντεργατικό πακέτο μέτρων για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης. και εντείνει την επίθεσή της ενάντια σε όλα τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Επιλέγει την 1η ΜΑΗ για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ(!!!), ετοιμάζοντας 130.000 πλειστηριασμούς. Βάζει καθημερινά νέους κρίκους στην αλυσίδα των αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων. Ο επικείμενος νέος νόμος για το Λύκειο που καταργεί μεγάλο μέρος της γενικής παιδείας και υψώνει νέους φραγμούς για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η διατήρηση του σημερινού απαράδεκτου καθεστώτος για τους αναπληρωτές και το κατέβασμα προς τα κάτω όλων των δικαιωμάτων για όλους, οι άθλιες συνθήκες στις σχολικές εγκαταστάσεις, το πρόσφατο το σχέδιο νόμου για την «αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της εκπαίδευσης που επιδιώκει την προώθηση της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης στα χνάρια του ν. 3848/2010,  δρομολογεί σε όλα τα επίπεδα την συγχώνευση βασικών υποστηρικτικών Δομών, προωθεί αντιδραστικές – αντιεπιστημονικές αλλαγές στην Ειδική Αγωγή  κ.α,  είναι μόνο μερικά από τα αντιεκπαιδευτικά «κατορθώματα»της κυβέρνησης.

To Δ.Σ της ΕΛΜΕΚΙ επισημαίνει ότι η ίδια η επικαιρότητα δείχνει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον οργανωμένο ταξικό αγώνα για κάθε μικρό και μεγάλο λαϊκό πρόβλημα απέναντι σε αυτήν την βαρβαρότητα. Το δρόμο τον δείχνουν σήμερα τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, οι αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οργανώνουν την πάλη για όλα όσα αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Δυναμώνουμε την πάλη μας για τις διεκδικήσεις μας για:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! ΑΜΕΣΗ εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
  • Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για την «αξιολόγηση και την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της εκπαίδευσης».
  • Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μ.Κ
  • Να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το «νέο Λύκειο».
  • ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και τμημάτων. 
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, 
  • Κανένα σπίτι εργατικών λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
  • Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς. 
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας (Βαλκάνια, Αιγαίο κ.τ.λ)

1η Μάη 2018: Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Όλοι στην συγκέντρωση ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1Η ΜΑΗ  ώρα 10π.μ. στο ΕΚΚΙ

Αργοστόλι  30-4-2018

       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Μαντζουράτος Δημήτρης

 

Η Γενική Γραμματέας

Ποταμιάνου Σοφία

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer