ΕΛΜΕΚΙ: “Έπεσαν οι μάσκες”
Κοινωνία
19/11/2017 | 10:47

Έπεσαν οι μάσκες μετά τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κινήματος της παιδείας, που ξεδιπλώθηκε το τελευταίο διάστημα στο νομό μας.

Συγκεκριμένα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και την πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών, στην οποία ήταν παρούσα και η βουλευτής Κεφαλονιάς κ. Αφρ. Θεοπεφτάτου, κατέληξαν «… σε μία λύση που θέτει τα σεισμόπληκτα σχολεία της Κεφαλονιάς σε διαδικασία επισκευής…». Αποφασίστηκε επίσης στην παραπάνω σύσκεψη «…η αδειοδότηση όλων των σεισμόπληκτων σχολείων Κεφαλονιάς..» και κατατέθηκε η εκτίμησή τους  « ότι αν (!) είναι σωστός ο φάκελος, όλα τα σχολεία θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουν οι Κτιριακές Υποδομές σε άμεση δημοπράτηση». Οι παραπάνω δηλώσεις προσφέρονται για πλούσια συμπεράσματα:

  1. Οι εξελίξεις στο όποιο προχώρημα των απαιτούμενων έργων για τις σχολικές υποδομές στο νομό, καταρχάς αποδεικνύουν πόσο καταλυτικά επέδρασαν οι πρόσφατες μαχητικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, αφού ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες ξεμπλοκάρισαν, όπως ισχυρίζονται, όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που εκκρεμούσαν χρόνια και καθυστερούσαν την αδειοδότηση των επισκευών όλων των σεισμόπληκτων σχολείων στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
  2. Η ίδια αυτή η εξέλιξη εκθέτει ανεπανόρθωτα και αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες Κυβέρνησης, Περιφέρειας Ι.Ν., Δήμου Κεφαλονιάς, που ευθύνονται για αυτήν την καθυστέρηση, για την ταλαιπωρία και την έκθεση σε διάφορους κινδύνους τέσσερα χρόνια τώρα, εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών σε ακατάλληλες υποδομές. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ δεν θεωρεί όμως αυτήν την καθυστέρηση ούτε ανεξήγητη, ούτε αδικαιολόγητη αφού οι σχολικές υποδομές, όπως και τα αντιπλημμυρικά έργα και οι άλλες λαϊκές ανάγκες δεν είναι έργα προτεραιότητας  για τις κυβερνήσεις και τις τοπικές διοικήσεις που έχουν ως πρώτη έγνοια τους  την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
  3. Από τις δηλώσεις προκύπτει ότι, και τώρα ακόμη, οι επισκευές των σεισμόπληκτων σχολείων, είτε μπορεί να μην προχωρήσουν άμεσα, είτε ξανά να μπλοκάρουν, αφού «..αν (!) είναι σωστός ο φάκελος, όλα τα σχολεία θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων..» Αλήθεια αν δεν είναι σωστός ο φάκελος πόσο θα περιμένουμε ακόμη;
  4. Τόσο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης στην παραπάνω συνέντευξή του (16/11/2017), όσο και η κ. Βουλευτής σε δική της συνέντευξη (14/11/2017) δεν έκαναν καμιά κουβέντα για κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος για το ΓΕΛ Ληξουρίου. Αντίθετα στις παραπάνω δηλώσεις τους συμπλήρωσαν ότι «…ενώ τέθηκε από εμάς το ζήτημα προς τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ), διαπιστώσαμε πως δεν υπήρχε μεγάλη ζέση…». Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημαίνει ότι αυτή η δήλωση πρακτικά σημαίνει ΞΕΧΑΣΤΕ την κατασκευή νέου   σχολικού συγκροτήματος για το ΓΕΛ Ληξουρίου. Επισημαίνει επίσης ότι,  επιβεβαιώνει όλους εκείνους τους τοπικούς  και κυβερνητικούς παράγοντες που προωθούν, καιρό τώρα και μετά τις κινητοποιήσεις μαθητών-εκπαιδευτικών, αυτήν τη λύση διευκολύνοντας την κυβέρνηση και την Περιφέρεια στην εξοικονόμηση κονδυλίων. Επιβεβαιώνει και κάποιους ακόμη δημοσιολογούντες φωστήρες που, σε ρόλο λαγού  και αποδεχόμενοι το «ρεαλισμό» της κρατικής υποχρηματοδότησης, πρόβαλαν  με άρθρα τους και δηλώσεις τους, την υλοποίηση των έργων της επισκευής των σεισμόπληκτων σχολείων σε αντιπαράθεση με την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος για το ΓΕΛ Ληξουρίου και μάλιστα με θράσος έψεξαν την ΕΛΜΕΚΙ που παλεύει ενιαία και αδιαίρετα και τα δύο αυτά έργα όπως και μια σειρά άλλα που αφορούν την εκπαίδευση στο νομό χρόνια τώρα. Κυρίως όμως, επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ενός σχεδιασμού κοροϊδίας και εξαπάτησης του Κεφαλλονίτικου λαού και ιδιαίτερα του κινήματος της παιδείας, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, Περιφέρεια Ι.Ν. (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ)  και Δήμο (ΝΔ), προκειμένου να αποδεχτεί την ικανοποίηση ενός μέρους των αιτημάτων του, στην λογική ότι  «είναι παράλογο να τα θέλουμε όλα !!!». Γιατί πώς άραγε να εξηγηθούν οι παλινωδίες και οι γραφειοκρατικές αιτιάσεις όλων τους τέσσερα χρόνια τώρα, αλλά και αντίστοιχες δηλώσεις της Περιφέρειας Ι.Ν. πριν λίγο μόνο καιρό, που έκανε λόγο για ύπαρξη ικανής χρηματοδότησης και για τα δύο έργα και για την βούλησή της να παρατείνει τις διαδικασίες και τις προθεσμίες υποβολής αντίστοιχης πρότασης  ένταξής τους στο ΕΣΠΑ μέχρι το Φλεβάρη του 2018;
  5. Καμιά αναφορά και ενδιαφέρον δεν εκδηλώνεται από τους παραπάνω υπεύθυνους για το μεγάλο πρόβλημα της δημιουργίας κατάλληλης συγκοινωνιακής μελέτης αλλά και χρηματοδότησης για να υλοποιηθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής πρόσβαση των μαθητών στο σχολικό συγκρότημα στο ΦΑΡΑΩ στο Αργοστόλι αλλά και η διευθέτηση της ηλεκτρικής αυτονομίας του συγκροτήματος με ικανό Η.Ζ. που να μπορεί να κρατά σε λειτουργία τις εγκαταστάσεις του σχολείου σε περίπτωσης διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος  ιδιαίτερα σε καταστάσεις πλημμύρας, σεισμού κλπ. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ επισημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου στο χώρο αυτό να συμβούν απρόβλεπτα γεγονότα.
  6. Καμιά επίσης αναφορά και ενδιαφέρον δεν εκδηλώνεται για τα αιτήματα μαθητών από τα άλλα σχολεία του νομού για τις ακατάλληλες εγκαταστάσεις ΕΠΑΛ Ληξουρίου (αναμένουμε να αρχίσει η κατασκευή του μηχανουργείου, μαζί και του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης), του ΕΠΑΛ Αργοστολίου, των Λυκείων Κεραμειών, Πάστρας, Σάμης, Μεσοβουνίων, Ιθάκης κλπ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί σε συναγερμό! Δεν πρέπει να περάσει η κοροϊδία. Καμιά άλλη αναμονή σε ακατάλληλα σχολεία και σε επικίνδυνες υποδομές.

Ο Αγώνας συνεχίζεται

Απαιτούμε Λύσεις και όχι ψεύτικες  «εγγυήσεις»

Όλοι στο νέο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΕΛΜΕ-ΚΙ την ερχόμενη

Παρασκευή 24/11/2017  στις 11.30 το πρωί μπροστά σε Περιφέρεια και Δήμο

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ

Αργοστόλι 18/11/2017

 

Ο Πρόεδρος

Μαντζουράτος Δημήτρης

 

Η Γενική Γραμματέας

Ποταμιάνου Σοφία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer