Ανακοίνωση της ΕΛΜΕΚΙ
ΕΛΜΕΚΙ: Εδώ και τώρα απολύμανση όλων των εκπαιδευτικών δομών
Κοινωνία
10/03/2020 | 09:55

Μπροστά στη διαφαινόμενη έξαρση του Kορονοϊού αλλά και στον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό κρουσμάτων  εποχικής γρίπης που εμφανίστηκε αυτή τη χρονιά στα σχολεία του Νομού μας, το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ καλεί όλους τους υπεύθυνους : Υπουργείο Παιδείας, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και  Δήμους του Νομού,  να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να πραγματοποιηθεί, εδώ και τώρα απολύμανση όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Επειδή όλα τα σχολεία αποτελούν τόπους μεγάλης συγκέντρωσης μαθητών και μάλιστα σε κάποια συγχρωτίζονται μαθητές από όλο το νομό (π.χ. ΕΠΑΛ, Ειδικά σχολεία),  είναι αυτονόητο ότι πολύ εύκολα μπορεί να μεταφερθεί μικροβιακό φορτίο από και προς τα σχολεία του νομού, με απρόβλεπτες συνέπειες. Τα παραπάνω σε συνάρτηση με το γεγονός ότι τα περισσότερα σχολεία δεν διαθέτουν ούτε τα ελάχιστα μέσα και υλικά προφύλαξης, κάνουν επιτακτική την ανάγκη συχνής και τακτικής απολύμανσής τους.

Καλούμε, επίσης, όλους τους παραπάνω υπεύθυνους να διαθέσουν σε όλα τα σχολεία  όλα τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κ.λπ ).

Προληπτικά μέτρα απολύμανσης θα πρέπει να ληφθούν και στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, εφόσον στο Νομό μας μετακινείται με αυτά καθημερινά μεγάλος αριθμός μαθητών.

Για άλλη μια φορά, τονίζουμε ότι  πρέπει να υπάρξει επιτέλους, μόνιμη ιατρική κάλυψη από ειδικευμένο σχολίατρο, που θα επισκέπτεται συχνά τα σχολεία όχι μόνο  αυτήν την ευαίσθητη περίοδο αλλά και ολοχρονικά, προκειμένου να διαπιστώνονται έγκαιρα  τα προβλήματα υγείας των μαθητών και να εμπεδώνεται συνεχώς και όχι μόνο με αφορμή ένα έκτακτο γεγονός, το αναγκαίο κλίμα ασφάλειας, προφύλαξης και εμπιστοσύνης στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αργοστόλι  9/3/2020

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Η Πρόεδρος

Σοφία Ποταμιάνου

Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Καππάτος

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer