Ο Αγώνας συνεχίζεται.
ΕΛΜΕ -ΚΙ: Πανελλαδική ημέρα δράσης για την εκπαίδευση
18/12/2020 | 09:00

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ, στα πλαίσια της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΜΕΡΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, που οργανώθηκε με συντονισμό Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ από όλη την Ελλάδα, πραγματοποίησε την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη, συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΔΕ Κεφαλονιάς.

Καταθέσαμε τις θέσεις μας σχετικά με τα προβλήματα της εκπαίδευσης και καταγγείλαμε την πολιτική της κυβέρνησης η οποία εν μέσω πανδημίας φέρνει το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά νομοσχέδια .

Ιδιαίτερα το νέο Νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση είναι μακριά από τις ανάγκες των νέων για αναβαθμισμένη Επαγγελματική Εκπαίδευση και πτυχίο με αντίκρισμα και γι αυτό εκφράσαμε την θέση του κλάδου να αποσυρθεί.

Εκφράσαμε επίσης την αντίθεση του κλάδου στην «εξ αποστάσεως αξιολόγηση» των μαθητών για το πρώτο τετράμηνο, γιατί είναι αντιπαιδαγωγικό μέτρο. Επιμείναμε, ακόμη, στην θέση  ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις, για να λειτουργήσουν τα σχολεία με υγιεινή και ασφάλεια όταν αυτά θα ανοίξουν.

Ο Αγώνας συνεχίζεται.

Αργοστόλι 17/12/2020

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ