ΕΛΙΑΜΕΠ: Νέος γενικός διευθυντής ο καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος
01/11/2019 | 20:35

Ο καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος αναλαμβάνει γενικός διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) .

Το ΕΛΙΑΜΕΠ συγχαίρει τον έως πρότινος γενικό διευθυντή του, δρα Θάνο Ντόκο, για την ανάληψη καθηκόντων αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού.

Ο κ. Παγουλάτος είναι καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επισκέπτης καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης στη Μπρυζ. Έχει διατελέσει διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού και σύμβουλος των πρωθυπουργών Λ. Παπαδήμου και Π. Πικραμμένου. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και υπήρξε μεταδιδακτορικός υπότροφος του Πανεπιστημίου Πρίνστον.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, σημειώνει πως «ο Θάνος Ντόκος ήταν μαζί μας περισσότερο από 20 χρόνια, από αυτά 15 χρόνια στην καίρια θέση του γενικού Διευθυντή. Προσέφερε πάρα πολλά στο ΕΛΙΑΜΕΠ και του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Με το ήθος και την ευγένειά του, τη νηφαλιότητα, το ανοικτό μυαλό και το στιβαρό λόγο του, υπήρξε πρότυπο για τους νεώτερους ερευνητές και τα στελέχη του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθώς και άξιος πρεσβευτής μας. Αντιμετώπιζε πάντα ευαίσθητα θέματα εξωτερικής πολιτικής με καθαρή σκέψη χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και μισαλλοδοξίες. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο προσέγγιζε και το καλώς νοούμενο εθνικό συμφέρον. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη νέα αποστολή που αναλαμβάνει.

Ο καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος γνωρίζει το ΕΛΙΑΜΕΠ όσο λίγοι. Υπήρξε μέλος του δ.σ. από το 2013 και αντιπρόεδρος πολύ πρόσφατα. Δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους κοινωνικούς επιστήμονες της χώρας, με ειδίκευση στην ευρωπαϊκή πολιτική οικονομία, με διεθνή αναγνώριση και ενεργό συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο. Αναλαμβάνει στρατηγικό ρόλο, σε μια εποχή που το ΕΛΙΑΜΕΠ ανανεώνεται, διευρύνει τις δραστηριότητές του και ενισχύει το αποτύπωμά του εντός και εκτός συνόρων. Οι βασικές αρχές του ΕΛΙΑΜΕΠ παραμένουν οι ίδιες: ανεξαρτησία, τεκμηριωμένη γνώση, εξωστρέφεια και ευρωπαϊκός προσανατολισμός» τονίζει ο κ. Τσούκαλης.

Πηγή: naftemporiki.gr