Υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς -Στο σημείο επιχειρούν 106 πυροσβέστες και 4 αεροπλάνα
Κοινωνία
04/07/2021 | 10:07

Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν, με το πρώτο φως της ημέρας, οι κάτοικοι του Ελειού και των Πρόννων. Ανυπολόγιστη καταστροφή που ξεπερνάει ακτίνα 22 χιλιομέτρων. Εστίες διάσπαρτες σε όλη τη περιοχή από τα Καμπιτσάτα και το Καπανδρίτι έως τα Αργίνια.

Οι φλόγες «έγλυψαν» τα σπίτια σε Αγία Ειρήνη και Πάστρα ενώ πέρασαν πάνω από τα χωριά Μαρκόπουλο και Κολαϊτη και αυτή τη στιγμή περιορίζονται κοντά στα Αργίνια, στους πρόποδες του Αίνου.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με 10 πυροσβέστες και 5 οχήματα του METΠΕ που μετάβησαν ακτοπλοϊκώς από την Κυλλήνη. Επιπλέον επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 32 οχήματα, 2 E/Π και 1 ακόμη Ε/Π ως συντονιστικό και 4 αεροσκάφη ( 2 CL, 2 PZL). Τις προσπάθειες συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Αργοστολίου και μηχανήματα έργου.

Με το πρώτο καράβι έφθασαν σημαντικές ενισχύσεις από Πύργο και Πάτρα

Σημαντική είναι η συνεισφορά των Εθελοντικών Ομάδων που κυριολεκτικά «έπεσαν» μέσα στη φωτιά προσπαθόντας να μην απειληθεί καμία κατοικία. Σύμφωνα με πηγές του Δήμου Αργοστολίου κανένα σπίτι δεν κάηκε ούτε είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής. Από χθες το βράδυ απόφαση του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Θεοφίλου Μιχαλάτου, λόγω προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί τα χωριά Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι.

Με το πρώτο φως της ημέρας πυροσβεστικά αεροσκάφη φτάνουν από την Ανδραβίδα (φωτό Σπ. Καγκάδης)

Οι φλόγες πάνω από το Μαρκόπουλο

Ξεκίνησε από έναν βοσκό

Από την πλευρά της η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι όλες οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στην μάχη με τις φλόγες, ενώ ανέφερε, σε ότι αφορά τα πτητικά μέσα πως «ειδοποίησαν ότι τα πρώτα μέσα που ξεκίνησαν είχαν κάποια βλάβη, ελπίζουμε έως το βράδυ να μπορέσουν τα εναέρια μέσα να κάνουν αυτό που όλοι ελπίζουμε».
«Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα», τόνισε μεταξύ άλλων η Ρόδη Κράτσα.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ