Επικοινωνία Καππάτου με τον, διεθνούς φήμης, συμπατριώτη μας καθηγητή ιατρικής, Παναγή Γαλιατσάτο -Πρωτοβουλίες για το νοσοκομείο Αργοστολίου
Πολιτική
11/08/2022 | 16:07

📞 Πριν λίγο καιρό είχα την χαρά να επικοινωνήσει μαζί μου ο συμπατριώτης μας Εντατικολόγος και Πνευμονολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης των ΗΠΑ, Παναγής Γαλιατσάτος.

📌 Επιθυμία του καθηγητή είναι να βοηθήσει το νοσοκομείο Αργοστολίου. Για αυτό το σκοπό επεξεργάστηκε προτάσεις και πριν λίγες μέρες, σε τηλεδιάσκεψη, συζητήσαμε τις ιδέες του.

🩺 Η βάση των προτάσεων είναι η συνεργασία του νοσοκομείου με ακαδημαϊκά ιδρύματα για ανταλλαγή γιατρών μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως και η συνεργασία με εξειδικευμένα γραφεία που αναλαμβάνουν παγκοσμίως την ανεύρεση γιατρών για τουριστικές ή απομακρυσμένες περιοχές.

🔍 Είναι προτάσεις που ένα τουριστικό νησί όπως η Κεφαλονιά, οφείλει να εξετάσει και να επεξεργαστεί, έστω για τους μήνες που ο πληθυσμός στο νησί μας αυξάνεται. Υπάρχουν σαφώς μεγάλες προκλήσεις, όπως η δυνατότητα φιλοξενίας γιατρών, το θεσμικό πλαίσιο και η εξωστρέφεια του Νοσοκομείου και του ΕΣΥ γενικότερα για την υιοθέτηση νέων ιδεών.

⚙️ Από την πλευρά μου δεσμεύτηκα να μεταφέρω τις προτάσεις του καθηγητή Παναγή Γαλιατσάτου στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την Ιατρική μας κοινότητα. Κατόπιν σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας να καταθέσω τις ανάλογες προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου.

👏 Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον καθηγητή Παναγή Γαλιατσάτο για την πρωτοβουλία του. Δείχνει στην πράξη το ενδιαφέρον του για τον τόπο καταγωγής του. Είναι διαθέσιμος να μοιραστεί προς όφελος του νοσοκομείου την εμπειρία του ως γιατρός και ακαδημαϊκός.

🇬🇷 Πρόκειται για ένα νέο Κεφαλονίτη επιστήμονα με σπουδαία διαδρομή. Μας κάνει περήφανους και τιμά την μεγάλη παράδοση προσφοράς των Αποδήμων μας στην #Κεφαλονιά και την #Ιθάκη.

 

Ανάρτηση στο facebook του βουλευτή Παναγή Καππάτου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer