Μεγάλη ανησυχία για διασπορά
Εκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κεφαλονιά -Νέο αρνητικό ρεκόρ θα ανακοινωθεί σήμερα
Κοινωνία
11/02/2021 | 12:54

Εκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού, έχουμε τα τελευταία 24ωρα στην Κεφαλονιά, με την διασπορά του ιού να έχει κτυπήσει κόκκινο.

Από χθες το πρωϊ, στο Νοσοκομείο Αργοστολίου έχουν προσέλθει δεκάδες πολίτες για τεστ covid-19 προερχόμενοι από το επαγγελματικό περιβάλλον ενός 58χρονου δημοτικού υπαλλήλου του Δήμου Αργοστολίου που διαπιστώθηκε προχθές θετικός, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Σάμης-Καραβομύλου.

Δυστυχώς, μέχρι την εκτύπωση του «Η» χθες το απόγευμα, είχαμε έντεκα νέα θετικά περιστατικά (μόλις 5 ανακοινώθηκαν επίσημα από τον ΕΟΔΥ).

Εξ’ αυτών, το ένα αφορά άλλον άλλον έναν δημοτικό υπάλληλο του Δήμου Αργοστολίου, τη σύζυγό του και το 9χρονο κοριτσάκι τους, μαθήτρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου, δύο αδέλφια από τη Σάμη (9χρονο μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Σάμης και 17χρονη μαθήτρια του Λυκείου Σάμης) και τη μητέρα τους που εργάζεται στο σχολικό συγκρότημα της Σάμης και άλλους πέντε ενήλικους από τη Σάμη, που ανήκουν στο στενό περιβάλλον του 78χρονου που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο.

Από χθες το πρωϊ νωρίς, το Κέντρο Υγείας Σάμης έκανε δεκάδες rapid test, από τα οποία δύο βγήκαν θετικά (δύο από τα παραπάνω πέντε), ενώ σήμερα αναμένεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Καραβόμυλο για κάνει rapid σε όλο τον πληθυσμό της περιοχής.

Η Σάμη, ήδη βρίσκεται σε περιοχή «υψηλού κινδύνου», ενώ ο δήμαρχος Γεράσιμος Μονιάς χθες το μεσημέρι με ντουντούκα ενημέρωνε τους κατοίκους του Καραβόμυλου για τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης του ιού «εφιστώντας την προσοχή ΟΛΩΝ, στην τήρηση των μέτρων αποφυγής της διασποράς, όπως περιγράφονται και στις οδηγίες του ΕΟΔΥ» τονίζοντας ότι «μένουμε στο σπίτι προστατεύοντας τον εαυτό μας και την οικογένειά μας-αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις-αποφεύγουμε τον συνωστισμό».


Συναγερμός στην Α’θμια και  Β’θμια εκπαίδευση


Στο μεταξύ, τόσο η Α’ βαθμια, όσο και η Β’ θμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Νομού βρίσκονται σε εγρήγορση, μετά την διαπίστωση ως θετικά κρούσματα των τριών μαθητών και αμέσως οι διευθυντές Γεράσιμος Κοκκόσης (Α’θμιας) και Δημήτρης Μαρκάτος (Β’θμιας) κίνησαν όλες τις διαδικασίες που ορίζει το Πρωτόκολλο σε συνεργασία με τον τοπικό ΕΟΔΥ (Προϊσταμένη η Αλεξάνδρα Λάντου), ώστε να γίνουν οι οριζόμενες διαδικασίες απολύμανσης και πρόληψης τυχόν διασποράς του ιού.

Με χθεσινή του ανακοίνωση ο κ. Μαρκάτος εξέδωσε απόφαση να κλείσει το Γυμνάσιο-Λύκειο (ΓΕΛ) του σχολικού συγκροτήματος Σάμης λόγω των κρουσμάτων για το χρονικό διάστημα δεκατεσσάρων ημερών, από 11 έως 24 Φεβρουαρίου.

Η Α’θμια Επαίδευση θα κάνει αναστολή λειτουργίας των τμημάτων που φοιτούν οι δύο μαθητές, το Τμήμα Ε1 του 4ου Δημοτικού Αργοστολίου και η Γ’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Σάμης, επίσης για το χρονικό διάστημα  δεκατεσσάρων ημερών, από 11 έως 24 Φεβρουαρίου, ενώ με απόφαση του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου, το Σχολικό Συγκρότημα του 4ου Δημοτικού Αργοστολίου που στεγάζει και το 5ο Νηπιαγωγείο θα παραμείνει σήμερα κλειστό για να γίνει απολύμανση.

Οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων και των επίμαχων Τμημάτων θα παραμείνουν σε 14ήμερη καραντίνα κατ’ οίκον.


«Κύμα» δημοτικών υπαλλήλων για τεστ στο Νοσοκομείο


Στην τήρηση και εφαρμογή των όσων ορίζει το Πρωτόκολλο ανακοίνωσε και ο γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής (ως Συντονιστής Διαχείρισης), μετά το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου. Επίσης από νωρίς χθες το πρωϊ «κύμα» δημοτικών υπαλλήλων προσήλθαν στο Νοσοκομείο Αργοστολίου για να κάνουν τεστ, ενώ αύριο και την προσεχή Δευτέρα (15/2) οι υπάλληλοι θα υποβληθούν σε rapid test από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Εκκενώθηκαν χθες και έγιναν απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας των δύο υπαλλήλων, θετικοί στον covid-19, οι οποίοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών.

Στο μεταξύ, ο 78χρονος άνδρας από τη Σάμη (Καραβόμυλο) που νοσηλεύεται από προχθες το πρωϊ στο στην Κλινική covid-19 του Νοσοκομείου με έντονα συμπτώματα πνευμονοπάθειας, χθες το πρωϊ επιβαρύνθηκε η κλατάσταση της υγείας του και οι γιατροί τον διασωλήνωσαν και αργά το απόγευμα έγινε η αεροδιακομιδή του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ) στην Αθήνα.

Αυτή είναι η πρώτη αεροδιακομιδή κρούσματος κορονοϊού από τα νησιά μας.

Ωστόσο, η πορεία της υγείας του 60χρονου συμπολίτη μας που νοσηλεύεται από την Κυριακή στην Κλινική Covid-19 είναι καλή.

Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας κάνει ιχνηλάρτηση όλων των επαφών των θετικών κρουσμάτων, προκειμένου να εντοπισθούν και να παρθούν όλα τα μέτρα που επιβάλλονται.


Μεγάλη ανησυχία στο Νοσοκομείο Αργοστολίου και στο Κ.Υ. Σάμης


Στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, αλλά και στο Κέντρο Υγείας Σάμης επικρατεί μεγάλη ανησυχία, για το μέγεθος της διασποράς του κορονοϊού, ενώ η μεγάλη προσέλευση πολιτών για τεστ έχει αγγίξει τα όρια αντοχής των δυναμικών τους, ειδικά στο Νοσοκομείο μας που αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης γιατρών.

Ωστόσο, η υπάρχουσα ιατρική δύναμη, αλλά και μοσηλευτική, κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μην καταρρεύσει στο σύστημα, υπερβάλλοντας ακόμα και των δυνάμεών τους.

Πηγή: εφημερίδα Ημερήσιος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer