Εκπληκτική βραδιά από τους Συλλόγους «Ιόνιος Πνοή» και «Σέρρα»
Πολιτισμός
21/05/2017 | 18:38

Μια εκπληκτική πραγματικά βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι όσοι βρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου “Ο Κέφαλος” χθες το βράδυ.

Ο Σύλλογος «Ιόνιος Πνοή» σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την ΚΕΔΗΚΕ, παρουσίασε ένα ανεπανάληπτο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα αλλά της επετείου για τον ξεριζωμό του Ποντιακού Ελληνισμού με τη συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων «Σέρρα» και με τίτλο «Χορεύουμε, αντιστεκόμαστε …απ’ Ανατολή σε Δύση».

Με μπροστάρη τον χοροδιδάσκαλο αλλά και δεινό χορευτή Δημήτρη Μαντζουράτο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ιόνιος Πνοή» κέρδισε επάξια το θερμό χειροκρότημα του κόσμου παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε χορούς και τραγούδια από όλα τα Επτάνησα με την συμμετοχή και παρέας κανταδόρων.

Την παράσταση όμως «έκλεψε» ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Σέρρα» παρουσιάζοντας ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με ποντιακά τραγούδια και χορούς που σε ταξίδευαν στο παρελθόν, στις  παραδόσεις των Ποντίων, ενός υπερήφανου και γενναίου λαού που βίαια ξεριζώθηκε από τον τόπο του. Παραδόσεις αλλά και μνήμες που παραμένουν ακόμα ζωντανές. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Δημήτρης Ζαβιτσιάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα των Επτανησίων κατά της Αγγλοκρατίας και το δράμα του Ποντιακού Ελληνισμού. Στο τέλος της εκδήλωσης η κ. Ελένη Μπενετάτου πρόσφερε ανθοδέσμες και τιμητική πλακέτα στον Χορευτικό Όμιλο Ποντίων εκ μέρους του Συλλόγου «Ιόνιος Πνοή».

Συγχαρητήρια και στους δύο Συλλόγους αλλά και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της υπέροχης εκδήλωσης.

Πηγή: portoni.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer