Για πολλές δεκαετίες
Εκλεισε το «Monika’s Cafe» στην Αστόρια, σημείο αναφοράς της Ομογένειας
 Ομογένεια
17/05/2020 | 09:45

Μια ομογενειακή επιχείρηση εστίασης, η οποία είχε ταυτιστεί με ένα μεγάλο κομμάτι της Ομογένειας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αστόριας, από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 έως σήμερα, βάζει οριστικά και αμετάκλητα λουκέτο.

Ο λόγος για το ιστορικό «Monika’s Café», στην συμβολή της 34ης Λεωφόρου με την 36η Οδό, το οποίο, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τα κοινωνικά δίκτυα δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά για να επιστρέψει στην κανονική του λειτουργία.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για την πρώτη γνωστή ομογενειακή επιχείρηση εστίασης, η οποία πέφτει «θύμα» της πανδημίας του Covid-19 και των απαραίτητων περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την εξάπλωσή του, αφού η απώλεια εσόδων αποδείχθηκε καταδικαστική.

Παρότι η Πολιτεία δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος να λειτουργούν για εξωτερικές παραγγελίες, το «Monika’s Café Bar» παρέμενε κλειστό, χωρίς ωστόσο να είχε γίνει γνωστή κάποια πρόθεση να μην ανοίξει ξανά, με αποτέλεσμα η ανακοίνωση να πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως, μετά την χαλάρωση των μέτρων, το «Monika’s» θα ανοίξει εκτάκτως για τελευταία φορά, προκειμένου να αποχαιρετήσει τους πελάτες του.

«Με λύπη σας ανακοινώνουμε το κλείσιμο του αγαπημένου μας ‘Monika’s Cafe Bar’. Οπως θα έχετε αντιληφθεί, είμαστε κλειστεί από τις 15 Μαρτίου, εξαιτίας της εξάπλωσης της Covid-19. Ημασταν αισιόδοξοι πως, μόλις αρθούν τα σχετικά μέτρα, θα μπορούσαμε να ανοίξουμε ξανά, όμως η πραγματικότητα είναι πως η αναστολή λειτουργίας αυτούς τους μήνες ήταν ένα σφοδρό χτύπημα για την επιχείρησή μας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, όπου εκφράζονται ευχαριστίες «για τα 20 χρόνια όμορφων αναμνήσεων».

Πλέον, άπαντες εύχονται το «Monika’s» να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, καθώς οι προβλέψεις για την βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων μετά την διακοπή λειτουργίας της αγοράς είναι κάτι παραπάνω από δυσοίωνες, ενώ αποτελεί ερωτηματικό πόσοι από τους υπαλλήλους που τέθηκαν προσωρινά (;) εκτός θα επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Πηγή: ekirikas.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer