Ψυχραιμία, υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση
Έκκληση-Σύσταση-Παράκληση: «Μένουμε σπίτι»
Κοινωνία
13/03/2020 | 21:16

Σ’ αυτές τις δύσκολες ημέρες που ζούμε πολλά έχουν ακουστεί, πολλά έχουν κριθεί και κατακριθεί, με κύριο την προσωπική βούληση του καθένα μας αν θα μεταλάβει την Θεία Κοινωνία. Χωρίς να γίνεται όμως τόσος θόρυβος για τις καφετέριες που σφύζουν από “υποψήφια κρούσματα” που πίνουν την φραπεδιά τους…

Ξεχνάμε ότι ο καθένας μας με όλα αυτά που ακούει τόσες ημέρες  έχει αποκρυσταλλώσει την άποψή του και τα λοιπά λόγια είναι περιττά.
Εξάλλου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, θεωρώ ότι  είναι σεβαστή η βούληση του κάθε πολίτη και ουδείς με το ζόρι θα μας τραβήξει από το χέρι για να μεταλάβουμε ή θα μας εμποδίζει  να μην πάμε…

Αυτοβούλως και ελευθέρως θα πάει όποιος το επιθυμεί και είναι κρίμα να γίνεται τόσο θόρυβος ( μήπως κακοπροαίρετα;), ξεχνώντας ότι το θέμα “κορωνοϊός” είναι πολυδιάστατο!
Οι προσπάθειες όλων μας πρέπει να εστιαστούν στο να τον πολεμήσουμε και όχι να πολεμάμε μεταξύ μας…

Τι σημαντικό έχουμε χάσει με όλη αυτή την …παράπλευρη συζήτηση:

Ο αυτοπεριορισμός όλων μας τις επόμενες ημέρες είναι πάρα πολύ σημαντικός και το πιό ουσιαστικό.
Πέραν των μέτρων προσωπικής υγιεινής, είναι ανάγκη να αντιληφθούμε ότι απαιτείται να μειώσουμε τις κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες κάθε είδους, ώστε να ανασχεθεί η εξάπλωση του ιού, ο οποίος διαδίδεται  ταχύτατα και παντού πλέον.
Αυτό σημαίνει να μην βγούμε έξω, εκτός κι αν είναι μεγάλη ανάγκη,  και κυρίως να μην συναθροιζόμαστε όπως όταν  πάμε για καφέ° όχι επειδή δεν πάμε στη δουλειά να θεωρήσουμε ότι είναι Κυριακή και γεμίσουμε τις καφετέριες…

Ακούμε τους φίλους Ιταλούς να μας εκλιπαρούν να μην κάνουμε τα ίδια λάθη με αυτούς και καταλήξουμε με ανεξέλεγκτα κρούσματα και θύματα…

Γι’ αυτό : ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Επιμείνετε να παραμείνουν τα παιδιά σπίτι, απασχολήστε τα δημιουργικά. Η Πολιτεία έκλεισε τα σχολεία για να τα προστατεύσει και αυτά και τον περίγυρό τους και όχι για να κάνουν διακοπές και να κάθονται στις καφετέριες, ή να παίζουν τα μικρότερα στα πάρκα,  συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην διασπορά του ιού.

Επιμείνετε να μείνουν και οι ηλικιωμένοι στο σπίτι. Η Πολιτεία έκλεισε τα ΚΑΠΗ κ.λπ. για να περιορίσει την μετάδοσή του ιού στους ηλικιωμένους κι όχι αυτοί να πηγαίνουν στα καφενεία και να μεταφέρουν τον ιό.

Ας το δούμε σαν μία πρόκληση, σαν μια ευκαιρία να τονωθούν οι οικογενειακές μας σχέσεις, να ασχοληθούμε με τα παιδιά μας, να θυμηθούμε ότι υπάρχουν οι γονείς μας και όπως αυτοί μας προστάτευαν, τώρα θα τους προστατεύσουμε εμείς, να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να ακούσουμε μουσική, να δούμε μια ταινία και τόσα άλλα, που μέσα στην πιεστική καθημερινότητά μας έχουμε πια ξεχάσει, να ξαναβρούμε τον χαμένο εαυτό μας.

Ας σεβαστούμε και τους εργαζομένους στα Νοσοκομεία που αγωνίζονται για όλους μας σε ένα Σύστημα Υγείας απροετοίμαστο για μια τέτοια πανδημία.

Καλή δύναμη σε όλους μας.

Ψυχραιμία, υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση.

Με σύνεση και πειθαρχία οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε και στην δοκιμασία αυτή.

Παρακαλώ διαδώστε το και κυρίως εφαρμόστε το…

Καλή Αλυσανδράτου
Διευθύντρια Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer