Απάντηση στο δελτίο τύπου του Δήμου
ekefalonia: ΟΧΙ δεν θα βγείτε κι από πάνω κύριε Βαλλιανάτε
Πολιτική
09/01/2021 | 12:32

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου κ. Νίκος Βαλλιανάτος έχει την εσφαλμένη εντύπωση πως “μπορεί να βγει κι από πάνω” στο θέμα της απ΄ ευθείας ανάθεσης, από το Δήμο του οποίου ο ίδιος  είναι ο νούμερο δύο  θεσμικός παράγοντας,  για εννιά χρόνια στην κόρη του του κυλικείου στην Πάστρα, ένα θέμα στο οποίο δοκιμάζεται και  ο “νόμος και η ηθική” και που είναι ενδεικτικό του τρόπου λειτουργίας και των μεθοδεύσεων που γίνονται στο Δήμο Αργοστολίου:

1. Ξεκαθαρίζουμε πως σεβόμαστε όλους τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους κι ασφαλώς και την κόρη του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Κατερίνα Βαλιανάτου, που όντως είναι ένας αξιοπρεπής κι αξιόλογος άνθρωπος, όμως το θέμα δεν είναι αυτό αλλά το αν τηρήθηκαν οι κανόνες ισοπολιτείας και ισονομίας απέναντι σε άλλους εξίσου αξιοπρεπείς κι αξιόλογους συμπολίτες μας που κι αυτοί αγωνίζονται να επιβιώσουν επαγγελματικά και που και αυτοί έχουν ανάγκη ένα “Δήμο Αργοστολίου -στήριγμα” κι όχι ένα Δήμο που “όπου θέλει ευλογάει κι όπου θέλει καταριέται”…

2.  Δεν λάβαμε καμία απάντηση  “για την ταμπακιέρα” δηλαδή πρώτον για ποιό λόγο η κόρη του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έδωσε προσφορά στον διαγωνισμό με την τιμή εκκίνησης που είχε ορισθεί από την Επιτροπή στην οποία προϊστατο ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός  και δεύτερον με τι κριτήρια επιλέχθηκε τελικά αυτή για την απ΄ευθείας ανάθεση με μικρότερη τιμή από αυτήν της δημοπρασίας. Είναι σίγουρος ο αντιδήμαρχος Τσιλιμιδός πως δεν υπήρχαν κι άλλοι δημότες ή δημότισσες, εξίσου οικογενειάρχες κι εξίσου βιοπαλαιστές,  που να ήθελαν κι αυτοί το κυλικείο αλλά δεν συμμετείχαν στην δημοπρασία γιατί η τιμή εκκίνησης στον διαγωνισμό  ήταν καταχρηστικά υψηλή!! Τυχαία ήταν η ιδιαίτερα υψηλή τιμή εκκίνησης στην δημοπρασία ενώ βάσει του νόμου θα μπορούσε να είναι και πολύ μικρότερη; Νομίζετε ότι απευθύνεσθε σε ηλίθιους κύριε Τσιλιμιδέ;;
Μήπως κάποιοι ήθελαν ο διαγωνισμός να βγει άγονος;

3. Επειδή ο κύριος Τσιλιμιδός εμφανίζεται ως “ιεροκήρυκας της ηθικής” μπορεί π.χ. να μας ενημερώσει  τι έγινε τελικά με τους καταλογισμούς για την περίφημη υπόθεση “του ατρύπητου τιμολογίου”; Έγιναν; “Κόλλησαν κάπου”;
Ας μας ενημερώσει… Ένας άνθρωπος “νόμιμος και ηθικός” , όπως αυτοσυστήνεται, σίγουρα είναι υπέρ της διαφάνειας παντού οπότε θα μας ενημερώσει και γι΄αυτό…

4. Οι τηλεφωνικές ύβρεις κι απειλές του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νίκου Βαλλιανάτου μας είναι διασκεδαστικές (οι εποχές του “πασοκικού τραμπουκισμού” είναι της εποχής του) όπως και το “μελό που σέρβιρε” ο  γνωστός  “ακέραιος ξενοδόχος ” της Σκάλας …
Ο κόσμος κατάλαβε αλλά εδώ είμαστε και για κάθε συνέχεια…

Η απάντηση του Δήμου Αργοστολίου στο μεγάλο θέμα που ανέδειξε το ekefalonia :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΠΑΣΤΡΑΣ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ

Συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι, μέσω των φιλικών τους ιστοσελίδων, για να πλήξουν την δημοτική αρχή,  προσπαθούν να γκριζάρουν ηθικά απόλυτα νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες αλλά και πρόσωπα, με αφορμή την επικείμενη ανάθεση του κυλικείου Γυμνασίου – Λυκείου Πάστρας.

Στο σχολείο αυτό δεν λειτουργεί κυλικείο από 24/10/2020 λόγω παραίτησης του μέχρι τότε εκμεταλλευτή του.

Έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες δημοπράτησης του από την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή που με αποφάσεις της καθόρισε τους όρους και προϋποθέσεις του διαγωνισμού με γνώμονα την ωφέλεια του σχολείου.

Διεξήχθησαν με την απαιτούμενη δημοσιότητα δύο διαγωνισμοί δημοπράτησης,  στις 17/11/2020 ο αρχικός και στις 18/12/2020 ο επαναληπτικός, στους οποίους ουδείς προσήλθε και απέβησαν άγονοι.

Κατόπιν αυτών κατατέθηκε μόνο μία αίτηση ενδιαφέροντος για ανάθεση με τιμή μικρότερη της αρχικής με τους ίδιους λοιπούς όρους και αυτή πρόκειται να εξετασθεί στο σημερινό συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής.

Το θέμα επί δυόμιση μήνες είναι στην επικαιρότητα της περιοχής Ελειού Πρόννων όπως και η δυνατότητα για την απευθείας ανάθεση μετά τους διαγωνισμούς εφόσον είναι άγονοι, σε οιονδήποτε έχει τις προϋποθέσεις.

Όμως οι γνωστοί αυτοί κύκλοι στοχοποιώντας τον πρόεδρο του Δ.Σ.  Ν. Βαλλιανάτο, γνωστό σε όλους για την ακεραιότητα του,  επειδή η ενδιαφερόμενη για την νομιμότατη αυτή διαδικασία είναι κόρη του επιδιώκουν:

Α) Να μην ανατεθεί και λειτουργήσει το κυλικείο του Γυμνασίου – Λυκείου Πάστρας αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους μαθητές και εκπαιδευτικούς, ελπίζοντας να εισπράξουν πολιτικά οφέλη από την δυσφορία.

Β) Να εκθέσουν δήθεν την δημοτική αρχή για αδιαφανείς και μεροληπτικές διαδικασίες αδιαφορώντας για το εάν διασύρουν οικογένειες, πρόσωπα και υπολήψεις ατόμων που το αμάρτημα τους είναι η συγγένεια.

Ο επιδιωκόμενος συμψηφισμός με τις γνωστές απευθείας αναθέσεις του παρελθόντος τους είναι ατυχέστατος.  Η  διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι ηθικά και νομικά ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓEΩΡΓΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer