Υπήρξε επίσημη καταγγελία από την πυροσβεστική
Εκδρομή στον Αίνο: Ποια 38 πρόστιμα, πάνω από 50 καταγράφηκαν το απόγευμα της Κυριακής -Νέα στοιχεία
Κοινωνία
18/01/2021 | 20:34

«Βροχή» προστίμων σε εκδρομείς στον Αίνο την Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Σε 56 ανήλθαν τα πρόστιμα που κόπηκαν για άσκοπη μετακίνηση χθες 17 Ιανουαρίου στην Κεφαλονιά, όπως ενημέρωσαν το ekefalonia υπηρεσιακοί παράγοντες. Τα 38 εξ αυτών αναφέρθηκαν στο χθεσινό δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να συμπεριληφθούν σε νέο δελτίο τύπου. Εφόσον αυτός ο αριθμός ευσταθεί πρόκειται για έναν αριθμό ρεκόρ και ενδεχομένως να δείχνει έναν υπερβάλλοντα ζήλο από την πλευρά της ΕΛΑΣ.

Να σημειωθεί ότι σε περιοχές της Αττικής, όπως η Πάρνηθα και η Πεντέλη, που υπήρξε σημαντική συρροή κόσμου που βγήκε να απολαύσει το χιονισμένο τοπίο δεν υπήρξε αντίστοιχη αντίδραση από την ΕΛΑΣ.

Ας δούμε όμως το χρονικό των γεγονότων, που οδήγησε σε αυτή τη βροχή προστίμων προς τους «άτυχους» συμπολίτες μας.
Χθες το πρωί Κυριακής στην κορυφή του Αίνου, από το ύψος που αρχίζει ο εθνικός δρυμός και πάνω μετά από σφοδρή χιονόπτωση το είχε στρώσει για τα καλά. Όπως γίνεται κάθε χρόνο σε αντίστοιχες περιπτώσεις πλήθος συμπολιτών μας από όλη την Κεφαλονιά μαζί με τις οικογένειές τους έσπευσαν να απολαύσουν το χιόνι και το μαγικό τοπίο που δημιουργεί στο ήδη πανέμορφο βουνό μας.

Κάποια στιγμή και ενώ η ημέρα προχωρούσε χωρίς πρόβλημα, ένα όχημα μεγάλου κυβισμού (βλ. σχετικό ρεπορτάζ εδώ) έχασε τον έλεγχο του οχήματος και κυριολεκτικά «κρεμάστηκε» στην άκρη της πλαγιάς, ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Για τον απεγκλωβισμό του οχήματος στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Αφού απεγκλώβισαν το όχημα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επίσημη καταγγελία εκ μέρους της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον μεγάλο αριθμό οχημάτων που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο. Εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, όπως μας ενημέρωσαν συμπολίτες μας, περί τα 70 αυτοκίνητα, κάτι που σε συνδυασμό με τον παγετό και την ολισθηρότητα του οδοστρώματος ενδεχομένως να οδηγούσε σε σοβαρά ατυχήματα. Ευτυχώς κάτι τέτοιο απεφεύχθη.

Αποτέλεσμα της καταγγελίας αυτής ήταν στο σημείο να σπεύσουν οχήματα της ΕΛΑΣ και να αρχίσει το «μακελειό». Σε κάθε όχημα που βρισκόταν στο σημείο βεβαιωνόταν παράβαση 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση σε ένα άτομο.

Η στάση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους συμπολίτες μας, ενώ ορισμένοι επιχείρησαν να γλιτώσουν το πρόστιμο κατεβαίνοντας από απότομα μονοπάτια στις πλαγιές του Αίνου.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ