Εκδήλωση με θέμα “Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Προορισμών” διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Τουρισμός
09/01/2020 | 19:52

Παρουσίαση “Πιλοτικού Προγράμματος Διαχείρισης Προορισμών”, διοργανώνει, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και το Υπουργείο Τουρισμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κέρκυρας (Αριστοτέλους 2) από τις 10 π.μ. – 1 μ.μ.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα με την ολοκλήρωση της κατάρτισης δύο σχεδίων διαχείρισης προορισμού (Destination Management Plans) για την Ρόδο και την Σαντορίνη, καθώς και ενός οδηγού προετοιμασίας (Guide to Destination Management Planning) για την ανάπτυξη αντίστοιχων σχεδίων σε άλλους προορισμούς της χώρας.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκροπούλου ήλθε σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής  Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης  στην Αθήνα, με στόχο τη συνεργασία και υποστήριξη της εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας της οικονομίας στα Ιόνια Νησιά.

«Μαζί με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αλέξανδρο Αλεξάκη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας εργαζόμαστε συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση. Μέσω της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης  και Ανάπτυξης επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία που έχουν από την προετοιμασία μιας περιοχής για  να γίνει ένα σύγχρονος  τουριστικός προορισμός. Από την παρουσίαση θα εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τη δική μας πολιτική διαχείρισης προορισμού και παράλληλα  η Τράπεζα θα μας παρουσιάσει έναν οδηγό για να φτιάξουμε το δικό μας πρόγραμμα διαχείρισης. Είναι μια κομβικής σημασίας  εκδήλωση και θα  αξιοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο από τους τουριστικούς φορείς στα Ιόνια Νησιά, κυρίως στην Κέρκυρα, όπου θα γίνει η εκδήλωση, και από επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού με την ευρεία έννοια, όπως επίσης από θεσμικούς φορείς και από Δημοτικές αρχές», επισήμανε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας TEAM Tourism Consulting  Δρ.Roger Carter, o διευθύνων σύμβουλος  της εταιρείας Yellow Railroad Ltd Tom Buncle και ο διευθυντής Έρευνας στην εταιρεία Toposophy Δρ. Πανταζής Πάστρας. Στην εκδήλωση την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) θα εκπροσωπήσει ο  Γιώργος Μαλτέζος, Principal Banker του τομέα Ακινήτων και Τουρισμού.

Η Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι προγραμματίζεται και νέα εκδήλωση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης  για την παρουσίαση προγράμματος συνεργασίας και υποστήριξης της εξωστρέφειας και της εξαγωγικής ικανότητας των επιχειρήσεων.

«Πέρα από τον τουρισμό έχουμε κι άλλες επιχειρήσεις που θέλουμε να στηρίξουμε  στην Περιφέρειά μας  που έχουν να κάνουν με την παραγωγική διαδικασία, είτε στον αγροτικό τομέα  είτε στον τομέα της μεταποίησης, αλλά και την ανάγκη να ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις νέων τεχνολογιών να δραστηριοποιηθούν και να ευημερήσουν στον τόπο μας.  Ο νέος χρόνος που ξεκινάει είναι για εμάς στον αστερισμό της ενίσχυσης της οικονομίας», τόνισε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Όπως  επισήμανε, στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπέγραψε τον περασμένο Δεκέμβριο μνημόνιο συνεργασίας με την Enterprise Greece με στόχο την ανάδειξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην παγκόσμια επιχειρηματική αγορά ως επιχειρηματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, την ενίσχυση της διεθνοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης των αγροδιατροφικών προϊόντων της Ιόνιας Γης, μέσω της από κοινού εκπόνησης μελετών, ερευνών και εφαρμογής προγραμμάτων και υποστήριξης της διεθνούς παρουσίας.

Επισυνάπτονται η πρόσκληση, το πρόγραμμα της συνάντησης εργασίας και τα βιογραφικά των ομιλητών.

Δρ.Πανταζής Πάστρας, Διευθυντής Έρευνας στην εταιρεία TOPOSOPHY

Από τότε που εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας TOPOSOPHY το 2013, ο Δρ Πανταζής Πάστρας έχει συμμετάσχει σε πολλές ερευνητικές δραστηριότητες. Ως επικεφαλής της Έρευνας στην εταιρεία TOPOSOPHY, έχει επιμεληθεί ερευνητικά έργα για 15 και πλέον πελάτες στην Ελλάδα και διεθνώς, όπως είναι η επαγγελματική ένωση που εκπροσωπεί επιχειρήσεις στον χώρο των ξενοδοχείων και της εστίασης  στην Ευρώπη, την HOTREC, τον σύνδεσμο European Cities Marketing, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την  Scottish Enterprise , την Ομάδα Εργασίας Τουρισμού του Εδιμβούργου, την Ένωση Pacific Travel Association και το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Ο Δρ. Πανταζής Πάστρας ολοκλήρωσε το 2011 στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ τη διδακτορική διατριβή για τη διακυβέρνηση της τουριστικής ανάπτυξης στην Αθήνα στα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Tom Buncle, Διευθύνων Σύμβουλος  της εταιρείας Yellow Railroad Ltd

Ο Tom Buncle είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Yellow Railroad Ltd, μιας διεθνούς εταιρείας συμβούλων προορισμού, η οποία βοηθά τις χώρες, τις πόλεις και τις περιφέρειες να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους ως τουριστικούς προορισμούς.

Ίδρυσε την εταιρεία Yellow Railroad το 2000. Έχει 40 χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό διαχείρισης του μάρκετινγκ, του μάρκετινγκ και του σχεδιασμού προορισμού σε τέσσερις ηπείρους (Βρετανία / Ευρώπη, Βόρεια Αμερική & Καραϊβική, Ασία, Αφρική & Μέση Ανατολή). Εξειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών για τους τουριστικούς προορισμούς: μάρκετινγκ προορισμού, μάρκετινγκ, ανάπτυξη στρατηγικής, τουριστικό / οικολογικό τουρισμό για τους φτωχούς, διαμόρφωση τόπου, σχεδιασμός προορισμού, τουριστική πολιτική, ανάκαμψη κρίσεων.

Δρ.Roger Carter, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας TEAM TourismConsulting

Ο Δρ. Roger Carter είναι έμπειρος τουριστικός στρατηγικός, προγραμματιστής προορισμών, έμπορος και επιχειρησιακός διευθυντής , ο οποίος διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην επιτυχημένη ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς. Ο ίδιος ίδρυσε την εταιρεία TEAM Tourism Consulting το 1997. Από τότε, ο Roger έχει διαχειριστεί, διευθύνει και επιβλέπει περίπου 250 έργα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε περισσότερες από 30 άλλες χώρες, όπως Αυστραλία, Καναδά, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Εσθονία, Ρουμανία, Τουρκία, Ομάν, Σαουδική Αραβία Αραβία, Αιθιοπία, Νότια Αφρική, Ναμίμπια, Σεϋχέλλες, Τρινιντάντ, Μονσεράτ (Καραϊβική) και Κίνα. Έχει εργαστεί σε κάθε πτυχή της διαχείρισης προορισμού και του μάρκετινγκ. Είναι κάτοχος πτυχίου Γεωγραφίας από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ και διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde.

Γιώργος Μαλτέζος,  Principal Banker στο γραφείο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Ελλάδα

Ο Γιώργος Μαλτέζος είναι Principal Banker στο γραφείο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και  Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) στην Αθήνα με ειδίκευση στον τομέα του Τουρισμού και της Ακίνητης Περιουσίας. Εντάχθηκε στο δυναμικό της ΕΤΑΑ τον Ιανουάριο του 2016, με την έναρξη των δραστηριοτήτων της Τράπεζας στη χώρα, έχοντας προηγουμένως εργασθεί ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος στην Εταιρεία Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ernst & Young. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Χρηματοοικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Warwick (Warwick Business School) και πτυχίου Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

Λεζάντα φωτογραφίας: Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με την Sabina Dziurman, διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Ελλάδα και στην Κύπρο

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer