Παρουσία παραγωγικών φορέων του νησιού
Εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή και την χρήση υδρογονανθράκων στο Rainbow Warrior της Greenpeace [εικόνες]
Οικολογία
17/06/2019 | 09:54

Με τη συμμετοχή πολλών φορέων του νησιού πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συγκέντρωση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τον ρόλο των εξορύξεων υδρογοναθράκων σε αυτή την το εξέλιξη κατάσταση.

Εκπρόσωποι της Greenpeace και της WWF με τις τοποθετήσεις τους ανέλυσαν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, τον ρόλο των ορυκτών καυσίμων σε αυτή, αλλά και την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική στον τομέα αυτό, που δεν δείχνει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τους κινδύνους που εγκυμονούν. Διεξοδική ήταν και η συζήτηση για τις συνέπειες που προκαλούνται στις τοπικές κοινωνίες από την εξόρυξη υδρογονανθράκων, σε μια εποχή μάλιστα που η κατανάλωση των ορυκτών καυσίμων αρχίζει να μειώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ειδικά για το Ιόνιο τονίστηκε το ποσό επικίνδυνη θα είναι μια εξόρυξη λόγω του μεγάλου βάθους και του γεγονότος ότι πρόκειται για σεισμογενής περιοχή.

Σε έντονους τόνους πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση του εκπροσώπου της ανοιχτής συνέλευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κατά των υδρογονανθράκων Σταύρου Αντύπα. Τόνισε τις καταστροφικές συνέπειες που θα πλήξουν το νησί και όχι μόνο, σε περίπτωση που ξεκινήσουν οι εξορύξεις, με το Ιόνιο, όπως χαρακτηριστικά είπε, να μετατρέπεται σε “ενεργειακή χαβούζα”. Από την άλλη πλευρά χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της παρουσίας των φορέων της Greenpeace και της WWF, ενώ αισιόδοξο χαρακτήρισε το γεγονός της συμμετοχής στην εκδήλωση των παραγωγικών φορέων του νησιού.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρισταμένων.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer