Στη σκιά του εμβληματικού Πλάτανου του χωριού
Έκαψαν και φέτος τον Ιούδα στα Λουρδάτα [εικόνες]
Κοινωνία
10/04/2018 | 12:16

Παρουσία κατοίκων, επισκεπτών και μερικών τουριστών, στην σκιά του εμβληματικού Πλάτανου, έγινε το έθιμο καψίματος του Ιούδα τη 2η μέρα του Πάσχα, εν μέσω πολεμικού κλίματος που επικράτησε από τις κροτίδες που έριχναν οι νέοι του χωριού από παρακείμενη οικοδομή.

Την εκδήλωση οργάνωσε το Πολιτιστικός Σύλλογος Λουρδάτων “Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ”, με τα παιδιά του χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου να ανοίγουν την εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς. Στο τέλος της εκδήλωσης ο σύλλογος προσέφερε στους παριστάμενους κόκκινα αυγά, τυρί, αναψυκτικά και κρασί.

Η εκδήλωση κάποια στιγμή πήγε να τιναχτεί στον αέρα αφού ο γάιδαρος που έφερνε τον Ιούδα στον πλάτανο, στύλωσε τα πόδια πεισματικά και δεν έλεγε να περάσει τη σχάρα του υπονόμου που του φάνταζε σαν βαθύς γκρεμός! Μετά πολλά παρακαλετά και κρύψιμο της σχάρας, πέρασε τον “γκρεμό” και έκανε το σπουδαίο καθήκον του παραδίδοντας τον προδότη στο κρέμασμα από ένα κλαδί του πλάτανου.

Μοναδικό αρνητικό του ομοιώματος του Ιούδα, το κεφάλι του που ήταν από πλαστική μπάλα, με αποτέλεσμα να αργήσει να καεί με πολύ, δύσοσμο μαύρο καπνό που κάλυψε την περιοχή.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Αντιδήμαρχος Λειβαθούς κ. Ηλίας Κουρκουμέλης.

Μια πρόταση: Το κάψιμο του Ιούδα να γίνεται το βράδυ, ανήμερα του Πάσχα, ώστε οι συγγενείς επισκέπτες που έρχονται για τις μέρες του Πάσχα να είναι παρόν αφού η περισσότεροι φεύγουν τη Δευτέρα πρωί λόγω εργασίας την Τρίτη.

Πηγή: lourdas.gr

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer