«Είσαι Έλληνας; Τι προσκυνάς; Σηκώσου απάνω. Εμείς και στους Θεούς, όρθιοι μιλούμε». Χρόνια πολλά Ελλάδα!
Κοινωνία
25/03/2023 | 20:41

Συμπληρώνονται σήμερα 202 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την εθνική μας ανεξαρτησία. Μία ημέρα με ιδιαίτερους συμβολισμούς και ταυτόχρονα μία ευκαιρία για να τιμήσουμε τους ήρωες προγόνους μας που μαχόμενοι «υπέρ πίστεως και πατρίδος» έδωσαν σε εμάς την δυνατότητα να ζούμε σήμερα ελεύθεροι.

Ταυτόχρονα όμως γιορτάζουμε σήμερα και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, σε ανάμνηση της χαρμόσυνης αναγγελίας από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία ότι πρόκειται να γεννήσει τον Υιό του Θεού. Μία διπλή γιορτή που φανερώνει την άρρηκτη σχέση του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία.

Τα διδάγματα της εθνικής μας παλιγγενεσίας είναι πολλά και ενδεχομένως για τον καθέναν μας διαφορετικά. Όμως, σε κάθε σελίδα της νεότερης ιστορίας μας, η ενότητα, η ομοψυχία, η αλληλεγγύη, οι ιστορικές και θρησκευτικές μας αξίες και τα υψηλά ιδανικά, αναδεικνύονταν ως τα βασικά συστατικά των εθνικών μας επιτυχιών, σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες. Σε συνθήκες θυμού, αγανάκτησης ή ακόμη και σε περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών…

Με το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον, ελπίζουμε και ευχόμαστε η επέτειος των 202 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης να αποτελέσει το έναυσμα για να αναζωπυρώσουμε την φλόγα και το ανυστερόβουλο πάθος των αγωνιστών του έθνους και να κερδίσουμε το στοίχημα για ένα ακόμη καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Το αξίζουμε! Άλλωστε όπως είπε και αρχιστράτηγος της επανάστασης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης:

«Είσαι Έλληνας; Τι προσκυνάς; Σηκώσου απάνω! Εμείς και στους Θεούς, όρθιοι μιλούμε»!

Χρονιά πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά Κεφαλλονιά! Χρόνια πολλά Πουλάτα!

 

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer