Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες
Εισαγόμενα από Βαλκανικές χώρες τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στην Κεφαλονιά -Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε στα μέτρα πρόληψης
Κοινωνία
29/07/2020 | 12:22

Ανησυχία και προβληματισμό έχει δημιουργήσει η αύξηση κρουσμάτων στο νομό μας τις τελευταίες 25 ημέρες. Μόλις σε λίγα 24ωρα τα κρούσματα επισήμως έχουν φτάσει τα τέσσερα με τους ειδικούς να θεωρούν ότι κυκλοφορούν ακόμη περισσότερα.

Σύμφωνα με την ανάλυση των κρουσμάτων τα περισσότερα σχετίζονται με ταξίδια των ίδιων ή συγγενικών προσώπων σε χώρες των βαλκάνιων. Μάλιστα προκαλεί αλγεινή εντύπωση περιπτώσεις υποψήφιων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν έχουν ακούσει τις συμβουλές του ΕΟΔΥ και ταξίδεψαν στην Κεφαλονιά.
Την ίδια ώρα προκαλεί προβληματισμό παράδειγμα γυναίκας από τη Σκάλα η οποία ταξίδεψε για λίγες μόνο ημέρες στην γειτονική Αλβανία για να παραστεί σε ένα μνημόσυνο κολλώντας τον ιό και μεταφέροντας τον στην Κεφαλονιά.
Μετά τα τελευταία γεγονότα αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο ιός είναι ακόμα εδώ και τρέφεται από κάθε λάθος μας, κάθε υπόνοια χαλάρωσης.

Για αυτό άλλωστε είναι υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκα από σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου, σε καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ιατρεία μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι η επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε περισσότερους χώρους δεν συμπεριλαμβάνει τις εκκλησίες.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες και χρειάζεται μεγάλη προσοχή

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση στους κατοίκους αλλά και στους τουρίστες να τηρούν όλοι πιστά τους νέους κανόνες για τη χρήση μάσκας οι οποίοι έχουν στόχο την προστασία όλων μας. Οι επόμενες 14 ημέρες είναι κρίσιμες και αν τηρηθούν τα μέτρα δεν θα χρειαστεί να μπούμε σε περιπέτειες ιδιαίτερα τον Αύγουστο που η τοπική οικονομία θα προσπαθήσει να ανακάμψει και να μειώσει τις ζημίες του προηγούμενου 6μήνου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ