Πλήγμα στην οικονομία της πόλης
Είναι οριστικό: Ματαιώνεται και το Ληξουριώτικο Καρναβάλι
Κοινωνία
28/02/2020 | 10:44

Έπειτα από τις σαφείς οδηγίες τόσο του υπουργείου Υγείας όσο και του Υπουργείου Εσωτερικών ο δήμος Ληξουρίου είναι υποχρεωμένος να αναβάλει όλες τις καρναβαλικές δραστηριότητες του τριημέρου.

Μάλιστα, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Κατσιβέλης, συμμετέχει αυτή την ώρα σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα στο Αργοστόλι για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων του Κοροναϊού.

Άλλωστε, τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη υπογράφουν κοινή ΚΥΑ για τον κοροναϊό και τα καρναβάλια. Με φυλάκιση δύο ετών απειλούνται δήμαρχοι, περιφερειάρχες και όλοι οι αποδέκτες της κοινής υπουργικής απόφασης που μόλις εκδόθηκε και επιβάλλει την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, «λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας».

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι Υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο κείμενό της γίνεται επίκληση της σημερινής (27/2/2020) Εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Βάση αυτής «καλούνται όλοι οι φορείς, δήμοι και περιφέρειες και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρουσα με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της», δηλαδή την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Αμέσως μετά τονίζεται ότι «η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού». Στην συγκεκριμένη παράγραφο, αναφέρεται ότι «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer