Ευχαριστήρια από το Δ.Σ. της Ένωσης “ΥΠΕΡΙΩΝ”
Κοινωνία
18/12/2017 | 17:10

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» και το επιστημονικό – εκπαιδευτικό προσωπικό του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία“ΥΠΕΡΙΩΝ”ευχαριστούν θερμάόλους όσους τους τίμησαν με την παρουσία τους στην επιμορφωτική Ημερίδα τους με θέμα «Εκπαίδευση – Φροντίδα – Υποστήριξη Ενηλίκων Α.μεΑ. – Αποτίμηση των αποτελεσμάτων εκπαίδευσης των εκπαιδευομένων στο Κ.Δ.Η.Φ. απότην έναρξη λειτουργίας του 04/04/2017έως 30/11/2017», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Ληξούρι με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κατσιβέλης και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς κα. Αγγελική Τοτόλου, καθώς και επιστήμονες και εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων. Επίσης, παρόντες ήταν πολλοί γονείς Ατόμων με Αναπηρία,καθώς και τα ίδια τα Άτομα με Αναπηρίααπό το Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»και το γενικότερο πληθυσμό της Κεφαλονιάς. Βέβαια παρευρέθηκαν και αρκετοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες του νομού μας με πραγματικό ενδιαφέρον να ενημερωθούν.

Όλοι όσοι ήταν παρόντες ενημερώθηκαν για αυτή τη ξεχωριστή μέρα, που είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία, για τη λειτουργία του Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» για αυτούς τους 8 μήνες λειτουργίας του, για τη φροντίδα και την εκπαίδευση των ωφελούμενων του Κέντρου, για την εξέλιξή τους και για τη γενικότερη φροντίδα –εκπαίδευση – αντιμετώπιση των Ατόμων με Αναπηρία.

Την Ημερίδα συντόνιζε η Πρόεδρος της Ένωσης Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ», κα. Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου, η οποία καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους και παρουσίασε συνοπτικά τη λειτουργία του Κ.Δ.Η.Φ., το επιστημονικό – εκπαιδευτικό – βοηθητικό προσωπικό του και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020», με τη βοήθεια του οποίου λειτουργεί το Κέντρο.

Για την ημέρα και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα Α.μεΑ. στην καθημερινότητά τους, μίλησε με ιδιαίτερη συγκίνηση η Αντιπρόεδρος της Ένωσης και Άτομο με Αναπηρία, κα. Μαρία Λαδά.

Κεντρική εισηγήτρια ήταν η κα. Στεφανία Φούσκα, εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Διδάκτωρ Συμβουλευτικής-Ειδικής Αγωγής, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Πειραιά, η οποία ανέλυσε με κατανοητό τρόπο και λόγο το θέμα «Ενηλικες με Αναπηρία: Ανάγκες εκπαίδευσης και υποστήριξης – Ο ρόλος της οικογένειας», αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα του κοινού. Ευχαριστούμε την κα. Φούσκα για την εξαιρετική παρουσίαση και για την ευγενική της αποδοχή να ταξιδέψει μέχρι την Κεφαλονιά δίνοντας έτσι το παρόν στην Ημερίδα μας μετά από πρόσκληση της Ένωσής μας. Επίσης, να την ευχαριστήσουμε και για τηνεπιμορφωτική συνάντηση σε μορφή σεμιναρίου, που είχε με το όλο το προσωπικό του Κ.Δ.Η.Φ. το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του Κέντρουμε σκοπό την επιπρόσθετη επιμόρφωση του προσωπικού.

Στη συνέχειατην επιστημονική αξιολόγηση της λειτουργίας του Κ.Δ.Η.Φ. παρουσίασε με εισήγησή του το επιστημονικό – εκπαιδευτικό προσωπικό του Κέντρου (Ψυχίατρος, Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός, Εργοθεραπεύτρια, MSc. Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, Λογοθεραπεύτρια, Γυμναστής), το οποίο ενημέρωσε για τις δράσεις του με στόχο την εκπαίδευση και τη φροντίδα των ωφελούμενων Α.μεΑ. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους της Ημερίδας παρουσιάστηκαν και τρία βίντεο από το Εργαστήριο Πλεκτικής, την Πληροφορική και τη Γυμναστική, τα οποία ενθουσιάσαν το κοινό και απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε επιτυχώς μετά και από τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων και την παραλαβή των βεβαιώσεων παρακολούθησής τους.

Για την επιτυχή πραγματοποίηση της Ημερίδας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εισηγητές, το προσωπικό του Κέντρου, την κα. Στεφανία Φούσκα και όλους τους παρευρισκομένους για τη ζωντανή παρουσία τους, αλλά κυρίως τους χορηγούς της Ημερίδας:

  • Το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και τον Πρόεδρο του Τμήματος για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεών του και του απαιτούμενου οπτικοακουστικού εξοπλισμού, που χρειαστήκαμε,
  • Το Δήμο Κεφαλονιάς για την χορήγηση όλης της γραφικής ύλης, που μοιράσαμε στους παρευρισκομένους,
  • Το “Διόνυσος Café Barγια τον καφέ και τα γλυκίσματα, που πρόσφερε ο ιδιοκτήτης του, κ.Ευάγγελος Ζαρκάδας, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος της Ημερίδας και
  • Το ξενοδοχείο “AvraBoutiqueHotelγια τη δωρεάν φιλοξενία της κα. Στεφανίας Φούσκα.

Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ!Κάθε χρόνο σας έχουμε πάντα δίπλα μας τόσο σε εκδηλώσεις όσο και σε δράσεις μας!!!

Εξάλλου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους όσους προσήλθαν στο Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Ένωσης φέτος, το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017, με σκοπό να ενισχύσουν οικονομικά τις δράσεις της Ένωσης, αλλά και να αγοράσουν δωράκια για φίλους, συγγενείς, αλλά και για τους ίδιους.

Επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι έχουν απομείνει κάποια χριστουγεννιάτικα είδη, ημερολόγια, στολίδια και πολλά άλλα από το Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Παζάρι μας και θα διατίθονται από τη Δευτέρα (18/12) έως και την Παρασκευή (22/12) από τις 08:30 έως τις 16:00 στην έδρα μας στο Λογγό Ληξουρίου (εντός του μπλε κτηρίου).

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλους πάρα πολύ! Καλές υπόλοιπες γιορτές να έχουμε!

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.,

Η Πρόεδρος

 

 

Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου

Η Γενική Γραμματέας

 

 

Γερασιμούλα Σταθάτου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer