ΕΕΔΥΕ: Κάλεσμα στην προσυνεδριακή διαδικασία της Επιτροπής Ειρήνης Κεφαλονιάς
Κοινωνία
19/10/2021 | 12:35

Με μαχητικότητα και αισιοδοξία, σας καλούμε να συμμετέχετε στην προσυνεδριακή διαδικασία της Επιτροπής Ειρήνης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 23 Οκτώβρη του 2021 και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης στο Αργοστόλι, ενόψει της πραγματοποίησης του 19ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ.

Το σύνθημα του 19ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ είναι:

“Δυναμώνουμε την ΕΕΔΥΕ, το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία.
Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ”.

Στην πορεία προς το Συνέδριο η Επιτροπή Ειρήνης Κεφαλονιάς και Ιθάκης συνεχίζει και κλιμακώνει την πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
Στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας μπαίνει η οργάνωση του αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που ανανεώθηκε στις 14 Οκτώβρη, αλλά και την ελληνογαλλική συμφωνία, την αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, κάνοντας ένα πλατύ άνοιγμα για την ενημέρωση των εργαζομένων, οργανώνοντας πολύμορφες κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις.
Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην αποκάλυψη των σχεδιασμών και των ευθυνών της αστικής τάξης, της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων.

Στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από το προηγούμενο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ αναδεικνύονται μια σειρά από πολύτιμα συμπεράσματα που προέκυψαν από την πλούσια δράση που αναπτύχθηκε, φανερώνοντας τις αντικειμενικές δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε στο επόμενο διάστημα να αναπτυχθεί και να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Σε αυτή την κατεύθυνση επιδιώκουμε και μέσω της προσυνεδριακής σύσκεψης μας, να συζητήσουμε πλατιά με αγωνίστριες και αγωνιστές με τους οποίους συναντηθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στο Νομό, με σκοπό να φτάσουμε και σε νέους εργαζόμενους, ανέργους, γυναίκες, νεολαία, που ανησυχούν για τις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις, που προβληματίζονται από το βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Με μαχητικότητα και αισιοδοξία, διαθέτουμε τις δυνάμεις μας για να προετοιμάσουμε καλά το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, να δημιουργήσουμε όρους για την ενίσχυση της δράσης στο επόμενο διάστημα, να δυναμώσει η Επιτροπή Ειρήνης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, και συνολικά η ΕΕΔΥΕ.

Αργοστόλι, 19 Οκτώβρη 2021.
Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ