Η χιονισμένη Κεφαλονιά και οι …παγωμένες δημοσκοπήσεις για το κυβερνών κόμμα
Editorial…
Πολιτική
26/01/2012 | 13:56

Του Παναγή Φωκά
–    Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η μίνι περιοδεία της τομεάρχη παιδείας της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρίας Ρεπούση στη Κεφαλονιά. Όπως τις καλύτερες εντυπώσεις δείχνει η οργάνωση της νεοσύστατης νομαρχιακής επιτροπής στη Κεφαλονιά.
–    Η Μαρία Ρεπούση, κατά το ήμισυ Κεφαλλονίτισσα, έφθασε στο νησί μας και εκτός από την εκδήλωση από κοινού με τη Αράβου Παπαδάτου για τα ΤΕΙ, έδωσε και συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
–    Κύκλοι της ΔΗΜ. ΑΡ. στη Κεφαλονιά έλεγαν ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη κερδίζει απλούς ανθρώπους και θα είναι η έκπληξη των προσεχών εκλογών στα νησιά μας.
–    Και αυτό έρχεται να επιβεβαιωθεί με πανελλαδική δημοσκόπηση της VPRC, για το περιοδικό «Επίκαιρα», που δείχνει ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι κοντά στο 13%. Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει στο 12,5%, ενώ η ΝΔ παραμένει κολλημένη στο 30%.
–    Γι’ αυτό σας λέμε ότι η ΔΗΜΑΡ στη Κεφαλονιά θα είναι η μεγάλη έκπληξη. Θυμηθείτε το…
–    Πρόσφατα Αθηναϊκό blog της Αθήνας είχε γράψει για το …υπεράριθμό προσωπικό του γραφείου του υφυπουργού Πέτρου Αλιβιζάτου. Μάλιστα κομμάτια του συγκεκριμένου δημοσιεύματος είχαμε αναδημοσιέψει στο editorial…
–    Μιλώντας με συνεργάτες του Πέτρου, μας πληροφόρησαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όπως μάλιστα μας τόνισαν μόνο 12 συνεργάτες έχει αυτή τη στιγμή το γραφείο του Αλιβιζάτου και όχι 18 που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Την ίδια στιγμή σε διάφορα υπουργικά γραφεία το στελεχιακό δυναμικό είναι των 30 ατόμων ίσως και περισσότερο.
–    Όσον αφορά τις υπερορίες που καταγράφονται για τους επόμενους μήνες δεν σημαίνει ότι θα καταβληθούν κιόλας. Για να εξηγούμαστε, στο δημόσιο ο προγραμματισμός για τις υπερωρίες γίνεται ανά τρίμηνο. Αυτό γίνεται από το κάθε γραφείο υπουργού και υφυπουργού ώστε να ενημερωθούν οι οικονομικές υπηρεσίες για το συγκεκριμένο προσωπικό που …ενδέχεται να απασχοληθεί…
–    Για το τέλος, απλά να αναφέρουμε ότι 2,5 μήνες είναι απλήρωτοι.
–    Πολύ όμορφη η εκδήλωση των φίλων των ιδρυμάτων Ληξουρίου. Η κοπή της πίτας και οι όμορφες μουσικές της χορωδίας «ζέστανε» τη καρδιά των ηλικιωμένων του Ληξουρίου. Μια παρατήρηση όμως, μήπως θα ‘πρεπε να είχαν καλεστεί οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παλικής; Όπως μάθαμε κανείς δεν πήρε πρόσκληση. Γιατί τέτοια μυστικότητα;
–    Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε για πολλά, μυστικά ή μη, πολιτικά δείπνα. Εμείς προς το παρών δεν θα τα σχολιάσουμε απλά θα σας μεταφέρουμε ένα ρητό που μας είπε ένας άνθρωπος που για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τη πολιτική στη Κεφαλονιά, «Η ιδιοτέλεια είναι αυτή που σε κάνει να χάνεις τη γη κάνω από τα πόδια σου».
–    Καλημέρα σας… Individualized student data allows for more meaningful write my essay for me free online teacher-student interactions

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer