Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συνέντευξη τύπου που οργάνωσαν από κοινού η Ecoformula AE και η εταιρεία ανακύκλωσης Ελαίων Ionian Recycle.
Ecoformula In schools… Λάβετε θέσεις!! (binteo)
Κοινωνία
24/01/2013 | 00:34

Ρεπορτάζ: Γιάννα Κουλουμπή

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συνέντευξη τύπου που οργάνωσαν από κοινού η Ecoformula AE και η εταιρεία ανακύκλωσης Ελαίων Ionian Recycle.

Την συνέντευξη διηύθυνε ο γνωστός Κεφαλλονίτης αθλητικογράφος Τάσος Μαγουλάς, ο οποίος παρουσίασε το πάνελ και καλωσόρισε τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, τους αρμόδιους καθηγητές και διευθυντές σχολείων, αλλά και τον απλό κόσμο που βρέθηκε στην αίθουσα Β2 του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Αμέσως μετά παρουσιάστηκε το ιστορικό της Ecoformula με βίντεο και το λόγο πήρε ο Σταύρος Τραυλός, Γενικός Διευθυντής της Ecoformula. Αναφέρθηκε στο όλο εγχείρημα, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν, ενώ φυσικά παρουσίασε και τον μαθητικό διαγωνισμό Ecoformula In schools, εξηγώντας τους όρους και την πορεία του μέχρι την ολοκλήρωσή του την Άνοιξη, στο νησί μας φυσικά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στόχοι του διαγωνισμού είναι να ψυχαγωγηθούν οι μαθητές και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η οδική ασφάλεια, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, οι οικολογικοί τρόποι μεταφορών και τα εναλλακτικά καύσιμα. Σε πρώτη φάση θα πάρουν μέρος παιδιά από τα γυμνάσια της πόλης του Αργοστολίου, ενώ συζητείται και η συμμετοχή παιδιών των πρώτων τάξεων του Λυκείου. Ιδιαίτερης προσοχής χρήζει το γεγονός ότι στα πλαίσια του διαγωνισμού θα γίνεται ανακύκλωση ελαίων στα σχολεία, η οποία θα δίνει βαθμούς στις ομάδες και δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία.

Ακόμη πιο μεγάλος στόχος είναι να καθιερωθεί αυτός ο διαγωνισμός και να εξελιχθεί στο μέλλον, ώστε να πραγματοποιείται σε διαφορετική πόλη κάθε φορά της Ελλάδας και να δηλώνουν συμμετοχή σχολεία από όλη τη χώρα.

Εκτός από το Σταύρο Τραυλό, μίλησαν επίσης ο Διονύσης Κορσιάνος για το πρόγραμμα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» και την προσφορά πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία, αλλά και ο Παναγιώτης Στρατιώτης.

Το παρόν έδωσαν ο Αντιπεριφρειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Ευάγγελος Κεκάτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Κοκόσης, ο πρώην Νομάρχης Διονύσης  Γεωργάτος, ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Χωραΐτης και ο Άγης Κονιδάρης Προϊστάμενος του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Νέας Γενιάς, του Δήμου Κεφαλονιάς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και θα εκτελεστεί σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Εμπορικό Επιμελητήριο.

Πρόκειται για μια προσπάθεια, της οποίας η ιδέα και η δημιουργία ανήκει σε ταλαντούχους και «τρελαμένους» Κεφαλλονίτες , ας μας επιτραπεί η έκφραση… Δεν αρκούν τα μπράβο και τα συγχαρητήρια. Θεωρούμε ότι αξίζει την αμέριστη στήριξή μας από κάθε άποψη. Καλή δύναμη σε όλους λοιπόν!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer