Σπύρου παρουσίασε λεπτομερώς τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και μίλησε ότι το αποτέλεσμα θα γίνει ορατό το 2012.
«Έχουμε ιστορική ευθύνη να προχωρήσουμε μπροστά και θα το πράξουμε»
Πολιτική
23/01/2012 | 19:10

  Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα στα Μ.Μ.Ε. της Κεφαλονιάς ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, για να αναφερθεί, κυρίως, στα έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν.
 
   Ο κ. Σπύρου παρουσίασε λεπτομερώς τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και μίλησε για την ωριμότητα των έργων που είναι προς ένταξη, υπογραμμίζοντας ότι το αποτέλεσμα όλων των προσπαθειών που γίνονται θα γίνει ορατό το 2012.
 Επίσης, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την αναγκαιότητα ωρίμανσης των έργων που προγραμματίζονται, όπως το εμπορικό λιμάνι Αργοστολίου, οι δρόμοι Αργοστόλι – Ληξούρι και Αγία Ευφημία – Καραβόμυλο, το φράγμα Κατωγής κ.α.
    «Η γραφειοκρατία αλλά και οι εξαιρετικά περιορισμένοι εθνικοί πόροι», είπε ο κ. Σπύρου, «αποτελούν σοβαρά εμπόδια για την υλοποίηση του έργου της ΠΙΝ», ωστόσο, πρόσθεσε, « «έχουμε ιστορική ευθύνη να προχωρήσουμε μπροστά και θα το πράξουμε, με σκληρή δουλειά, αφοσίωση στο στόχο και καθημερινό έλεγχο».  
 
Σωτ. Κουρής: «Μεγάλο επίτευγμα η ουσιαστική ένωση της Περιφέρειας»
 
   Παρών στη Σ/Τα ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, ο οποίος πρόσθεσε πως είναι μεγάλο επίτευγμα η ουσιαστική ένωση της Περιφέρειας, που είχε να επιτελέσει ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε και είναι σπουδαίο πως η Περιφέρεια σήμερα λειτουργεί ως ολότητα.
 
   Ο κ. Κουρής, εξάλλου, τόνισε πως αν και οι πόροι είναι λιγότεροι το 2011 και το 2012, ωστόσο υπάρχει αυξημένη ανάγκη για έργα στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη.
   Υπογράμμισε δε ο Αντιπεριφερειάρχης πως η ΠΕ Κεφαλονιάς ρίχνει το βάρος στην οδική ασφάλεια στις περιοχές Κραναίας, Παλικής, Σάμης, Ερίσου, Πυλάρου, στο δρόμο Αργοστόλι – Πόρου και στην Ιθάκη στις περιοχές Μπρος Αετός, Ανωγή, Φρίκες και Κιόνι.
   Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ακόμη πως στα σχέδια της ΠΕ Κεφαλονιάς είναι η νέα χάραξη του οδικού άξονα Αεροδρομίου – Κρανιάς.
 
  Αναφερόμενος, τέλος, ο κ. Κουρής στην τουριστική προβολή των ΠΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, είπε πως η στήριξη της ΠΙΝ είναι αμέριστη, ενώ για την υπόθεση της «Αναπτυξιακής» διευκρίνισε πως θα προχωρήσει σε εκκαθάριση για να αποδοθούν τα χρωστούμενα στους δικαιούχους.    
Ios app reeder http://spyappsinsider.com also features instapaper integration so if you subscribe to blogs, these can be easily read later on any of the aforementioned platforms

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer