ΕΑΣ: Συνεχίζεται ο τραγέλαφος με τα ντόπια βοσκοτόπια
Οικολογία
13/01/2018 | 17:48

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έδωσε παράταση της διαδικασίας των μισθωμάτων για τους δημόσιους βοσκότοπους του 2016 και 2017 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2018.

Πρόκειται για μια προσπάθεια μετάθεσης του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την απαράδεκτη και παράνομη «τεχνική λύση» που έχει δοθεί για τους δημόσιους βοσκότοπους, αφού δεν υπήρξε αποτέλεσμα μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι, με την «τεχνική λύση» ζητείται από τον Κεφαλλονίτη και Θιακό ΑγροΚτηνοτρόφο να απαρνηθεί τις ιδιωτικές εκτάσεις του τις οποίες έχει νόμιμα αγοράσει, κληρονομήσει και δηλώνει στο Ε9 ενώ ταυτόχρονα πληρώνει ΕΝΦΙΑ και ΕΛΓΑ, και να υπογράψει ότι είναι δημοτικές εκτάσεις καταβάλλοντας υποχρεωτικά τα παράλογα μισθώματα. Με την κίνηση αυτή ο ντόπιος ΑγροΚτηνοτρόφος βάζει στις ΔΙΚΕΣ του εκτάσεις  ΞΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

Επιπλέον δέχεται ότι για το 2016 & 2017  ΜΙΣΘΩΣΕ δημοτικές εκτάσεις βόσκησης που βρίσκονται ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ  ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΑ από την εκμετάλλευση του .

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε πρόσφατα στον ΑγροΤύπο ο κ. Τάκης Πεβερέτος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας «Με τη τεχνική λύση οι Κτηνοτρόφοι με ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ βοσκότοπους καλούνται να πληρώσουν ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ βοσκότοπους τους οποίους ΔΕΝ βόσκουν» ενώ σχετικά με την μη πληρωμή των μισθωμάτων τόνισε ότι «ΔΕΝ υπάρχει κάποιος ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ που λέει ότι ΔΕΝ ΘΑ  ΔΟΘΟΥΝ  ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ εάν  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ τα  ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ οπότε και δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί σε τέτοια περίπτωση».

Άλλη μια δικαίωση του Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης  δεδομένου ότι επωνύμως είχε ενημερώσει προ πολλού τους ΘιακοΚεφαλλονίτες ΑγροΚτηνοτρόφους να  μην βιαστούν αλλά να περιμένουν τις νέες εξαγγελίες για το θέμα με τους ντόπιους βοσκότοπους και τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. τόσο από τη Βουλευτή του Νομού όσο και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Από τον  Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer