Ε.Α.Σ.: Υπερβάσεις σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων
Κοινωνία
29/05/2024 | 14:59

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει ότι συνολικά δέκα πέντε υπερβάσεις ορίων υπολειμματικότητας φυτοφαρμάκων, με σχεδόν τα μισά εκ των οποίων επτά, να χαρακτηρίζονται από πιθανή επικινδυνότητα για τους καταναλωτές, εντοπίστηκαν από τους μηνιαίους ελέγχους που πραγματοποίησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υ.Α.Α.Τ.) για τον μήνα Απρίλιο 2024.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπερβάσεις εντοπίστηκαν σε τρία δείγματα από σπανάκι, δύο δείγματα πατάτας και αντίστοιχα αγγουριών κι από ένα σε δείγματα αμπελόφυλλων, κανέλας, καρότων, μήλων, πιπεριών, ροδιών, ντοματών και μείγματος μπαχαρικών σε συσκευασία νουντλς. Εξ αυτών, υπερβάσεις σε βαθμό πιθανής επικινδυνότητας επισημάνθηκαν σε δείγματα από αγγούρια, κανέλα, καρότα, πατάτες, πιπεριές, ντομάτες, καθώς και στο μείγμα μπαχαρικών.
Το σύνολο των προϊόντων που εξετάστηκε τον Απρίλιο 2024 αφορούσε συνολικά 420 δείγματα τροφίμων φυτικής προέλευσης, με την πλειονότητά τους (σ.σ. 361) να προκύπτει από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην εσωτερική αγορά και 59 δείγματα από ελέγχους σε συνοριακούς σταθμούς. Το 70% αφορούσε προϊόντα εγχώριας προέλευσης και 30% εισαγόμενα.

Από Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer