Ε.Α.Σ.: Το γάλα είναι η ζωή μας
Κοινωνία
01/06/2023 | 15:11

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης συμμετέχει, στην παγκόσμια καμπάνια World Milk Day που υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών και γιορτάζει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (1η Ιουνίου), θέλοντας έτσι να αναδείξει τη σημαντική συμβολή των Κτηνοτρόφων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, προβάλλοντας την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλεται από τον κάθε μικρό και μεγάλο τοπικό Παραγωγό καθημερινά, οι οποίοι ανεξάρτητα των συνθηκών είναι πάντα εκεί, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.

Η σημερινή ημέρα προβάλει την τεράστια αξία που έχει το γάλα στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του ανθρώπινου πληθυσμού σ’ όλο τον κόσμο. Από το μυθολογικό κέρας της Αμάλθειας μέχρι και τις μέρες μας το γάλα – ένα πραγματικό δώρο της φύσης – είναι συνυφασμένο της παραδόσεως του Κεφαλλονίτη και Ιθακήσιου, με την αναγκαία και σωστή διατροφή όλων και ιδιαίτερα των παιδιών.

Είναι ευκαιρία να εκτιμήσουμε αυτά που θεωρούμε δεδομένα στην καθημερινότητά μας. Μιλάμε για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στα Νησιά μας, αλλά και σ’ όλο τον κόσμο, το γάλα, η πρώτη γευστική μας ανάμνηση, είναι ένα από τα βασικά συστατικά πολλών συνταγών που απολαμβάνουμε και χρησιμοποιούμε. Τόσο σε ορεκτικά όπως το τζατζίκι και η τυροκαυτερή, πίτες, όπως η τυρόπιτα και η κολοκυθόπιτα αλλά και γλυκά, όπως τα μπισκότα, το γαλακτομπούρεκο, το ρυζόγαλο, η γαλατόπιτα, το βούτυρο, το παγωτό, κλπ. Όλα τους αποτελούν βασικά συστατικά της διατροφής του ανθρώπου.

Πρόκειται για προϊόντα που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, σε μια συνθήκη, η οποία δεν θα ήταν δυνατή, χωρίς τους Κτηνοτρόφους μας.

 

Από Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer