Ενημέρωση από τον ΕΑΣ
Ε.Α.Σ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ενισχύσεις ΕΛ.Γ.Α.
Κοινωνία
06/02/2018 | 09:23

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.), κατόπιν σχετικής ανάθεσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ξεκίνησε την υλοποίηση προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων που αφορά και τους πληγέντες Κεφαλλονίτες Παραγωγούς.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Μέτρα υπέρ των Παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες» (πρόγραμμα ΚΟΕ Ετήσια 2014-2015), το οποίο αφορά ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο, σε πάγιο κεφάλαιο και σε αποθηκευμένα προϊόντα και συγκεκριμένα  για το έτος 2015, από δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλα, χιονόπτωση, χαλάζι, υπερβολική βροχόπτωση και παγετός) στη Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας.

 

Οι ενδιαφερόμενοι πληγέντες ντόπιοι Παραγωγοί καλούνται  να υποβάλλουν αιτήσεις  στο  Δήμο  από Τετάρτη  31  Ιανουαρίου 2018  έως και Πέμπτη  1  Μαρτίου  2018.

 

Οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι περιορισμοί και οι διαδικασίες καταβολής των ενισχύσεων, ορίζονται στις διατάξεις του Κανονισμού Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και της Ανακοίνωσης υποβολής αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α. (www.elga.gr).

 

Διευκρινήσεις παρέχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών που λειτουργεί καθημερινά (8:00 – 16:00) στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στη λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1, στο Αργοστόλι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer