Ε.Α.Σ: Φόρος στη γη που ιδιοχρησιμοποιούν οι Αγρότες
Κοινωνία
26/04/2018 | 22:47

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών εισόδημα από αξιοποίηση γης προκύπτει για τις εκτάσεις που ιδιοχρησιμοποιούν οι Αγρότες προκειμένου να τις καλλιεργούν.

Συγκεκριμένα το εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση γης αποτελεί τεκμαρτό εισόδημα για τον κύριο του ακινήτου και συνίσταται στο 3% της αντικειμενικής αξίας της γης και ταυτόχρονα εκπιπτόμενη δαπάνη όταν χρησιμοποιείται για την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις.

Δηλαδή, εάν ένας Αγρότης ιδιοχρησιμοποιεί μία έκταση γης όπως λιβάδια, βοσκήσιμες και καλλιεργήσιμες γαίες καθώς και κάθε εγκατάσταση που χρησιμοποιείται για την άσκηση της αγροτικής του δραστηριότητας,για παράδειγμα 30 στρεμμάτων αντικειμενικής αξίας 18.000€ και ταυτόχρονα καλλιεργεί τη συγκεκριμένη έκταση, τότε το 3%  (δηλαδή 540€) θα φορολογηθεί με συντελεστή 11% και το ίδιο ποσό θα αποτελέσει και δαπάνη που θα εκπέσει από τα έσοδα που προκύπτουν από την επιχειρηματική αγροτική δραστηριότητα. Τα ίδια παραπάνω ισχύουν και για τις περιπτώσεις δωρεάν παραχώρησης γης.

Διευκρινήσεις παρέχονται καθημερινά στο πιστοποιημένο Κέντρο Υποστήριξης Αγρότη και το Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργεί στα ιδιόκτητα γραφεία του Ε.Α.Σ. στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση στο Αργοστόλι.

 

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia