Ε.Α.Σ.:Εγκρίθηκαν μέτρα για τους πυρόπληκτους Παλλικισιάνους Παραγωγούς
Κοινωνία
13/06/2024 | 16:22

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει ότι με κοινή Απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομίας και Οικονομικών εγκρίθηκαν τα μέτρα, και ανατέθηκε στον Ελληνικό Γεωργικό Ασφαλιστικό Οργανισμό (ΕΛΓΑ) η υλοποίησή τους, υπέρ των πυρόπληκτων Παλλικισιάνων Γεωργών και Κτηνοτρόφων των οποίων οι γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις τους ζημιώθηκαν από τις πυρκαγιές κατά το έτος 2022.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω οικονομικές ενισχύσεις χορηγούνται εφόσον έχει καεί μία ενιαία έκταση, ειδικά για τα Νησιά εκτός Κρήτης και Εύβοιας, μεγαλύτερη των 300 στρεμμάτων.

Ανάμεσα στις επιλέξιμες πυρκαγιές της επικράτειας προς ενίσχυση για την αντιστάθμιση ζημιών φυτικού κεφαλαίου, πάγιου κεφαλαίου και αποθηκευμένων προϊόντων εντάσσονται ζημιές από πυρκαγιές που δεν έχουν ενταχθεί στις διατάξεις του ν. 4797/2021, και ειδικότερα για την πυρκαγιά στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αγία Θέκλη, στην Κοντογεννάδα και στα Κουβαλάτα του Δήμου Ληξουρίου με συνολικά καμένη έκταση 800 στρεμμάτων.

 

Από Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer