Ενημέρωση από την ΕΑΣΚΙ
Ε.Α.Σ: Χαμηλότερες εισφορές για ντόπιους ιδιοκτήτες καταλυμάτων
Κοινωνία
17/04/2018 | 20:13

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με χθεσινή εγκύκλιο του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων χαμηλότερες εισφορές στον ΕΦΚΑ θα καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες μικρών τουριστικών μονάδων που έχουν ταυτόχρονα αγροτικό εισόδημα.

Ειδικότερα ορίζεται πως ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων με έως 5 δωμάτια σε όλη την Ελλάδα – ή από 6 έως 10 δωμάτια αν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών – μπορούν να πληρώνουν αγροτικές εισφορές μόνο εφόσον, εκτός των τουριστικών καταλυμάτων, ασκούν παράλληλα και αγροτική δραστηριότητα, για την οποία υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ ως προερχόμενοι από τον πρώην Ο.Γ.Α.

Αυτό σημαίνει πως οι εν λόγω μικροί ξενοδόχοι των Νησιών μας που είχαν υποχρεωτικά ενταχθεί στον Ο.Α.Ε.Ε. για μέρος του εισοδήματός τους μπορούν τώρα να αλλάξουν ασφαλιστικό καθεστώς και να μεταπηδήσουν στον Ε.Φ.Κ.Α. Αγροτών.

Οι Θιακο Κεφαλονίτες τουριστικοί επιχειρηματίες μπορούν να ασφαλίζονται ως Αγρότες για το σύνολο του εισοδήματος που αποκτούν. Το όφελος για το 2017 αγγίζει τις 6 ποσοστιαίες μονάδες ενώ για το 2018 περιορίζεται στις 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Διευκρινήσεις παρέχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Υποστήριξης Αγρότη και στο Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά (8:00-16:00) στα ιδιόκτητα γραφεία του Ε.Α.Σ. στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.  

Υπενθυμίζεται ότι για την εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών απαιτείται να έχει υποβληθεί Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (Ο.Σ.Δ.Ε.) για την είσπραξη των Αγροτικών Επιδοτήσεων  που συνδέονται με φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.  Ο Ε.Α.Σ. συνεχίζει και δέχεται Αίτηση Ο.Σ.Δ.Ε. με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την  Τρίτη 15 Μαΐου 2018.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης                                                                                                                  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia