Ε.Α.Σ. : Αποδεικτικά στοιχεία για την αύξηση του αριθμού μελισσοσμηνών
Κοινωνία
31/05/2023 | 16:34

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει τους Μελισσοκόμους, μέλη του και μη, ότι στο πλαίσιο των πρόσφατων αλλαγών στις δηλώσεις του Μελισσοκομικού Μητρώου υποχρεούνται να αιτιολογούν την αύξηση του αριθμού των μελισσοσμηνών.

Αναλυτικότερα οι ντόπιοι Μελισσοκόμοι πρέπει να προσκομίζουν:

– Εάν η αύξηση οφείλεται σε αγοροπωλησία είτε μελισσοσμηνών είτε παραφυάδων, τα αντίστοιχα παραστατικά (π.χ. τιμολόγια)
– Εάν η αύξηση οφείλεται σε μεταβίβαση ή κληρονομιά, αντίγραφο του σχετικού συμβολαιογραφικού εγγράφου ή κληρονομητηρίου
– Εάν η αύξηση οφείλεται σε πολλαπλασιασμό με μελισσοκομικούς χειρισμούς για την δημιουργία παραφυάδων για ιδία χρήση, οφείλουν να καταθέσουν αίτηση συνοδευόμενη από μία υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986.

Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση οι παραφυάδες μπορούν να προστεθούν στις υπάρχουσες κατεχόμενες κυψέλες μόνο μετά την παρέλευση δύο μηνών από τη δήλωσή τους στο Μελισσοκομικό Μητρώο. Παραφυάδες που δεν δηλώνονται στο Μελισσοκομικό Μητρώο, δεν προσμετρούνται στην αύξηση των κυψελών με μελισσοκομικούς χειρισμούς και δεν μπορούν να μεταβιβαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση, για την έκδοση της μελισσοκομικής ταυτότητας απαιτείται μία πρόσφατη ψηφιακή έγχρωμη φωτογραφία προσώπου. Επιπλέον, για οποιαδήποτε μεταβολή των προσωπικών τους στοιχείων (π.χ. αλλαγή αστυνομικής ταυτότητας κλπ), οι ντόπιοι Μελισσοκόμοι πρέπει να φροντίζουν για την έγκαιρη επικαιροποίηση των.

Διευκρινήσεις παρέχονται καθημερινά στους ενδιαφερόμενους Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιους Μελισσοκόμους από το Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων, στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στην παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

Από Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer