Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης είναι την Τρίτη 15 Μαΐου
Ε.Α.Σ: Αιτήσεις για Εξισωτική Αποζημίωση 2018
Κοινωνία
04/04/2018 | 07:13

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι εκδόθηκε η πρόσκληση του προγράμματος Εξισωτικής Αποζημίωσης(Μέτρο 13 : «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020), που περιλαμβάνει  τα υπομέτρα 13.1 & 13.2 : Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε ορεινές περιοχές και σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς  εκτός των ορεινών.

Το σύνολο του προϋπολογισμού της πρόσκλησης ανέρχεται στο ποσό των 230 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να ενταχτούν σε αυτό περίπου 400.000 δικαιούχοι  πανελλαδικά.

Ως γνωστόν, η Εξισωτική Αποζημίωση χορηγείται σε ετήσια βάση και ανά εκτάριο γεωργικής έκτασης, προκειμένου οι δικαιούχοι ΘιακοΚεφαλονίτες Παραγωγοί να αποζημιωθούν για το διαφυγόν εισόδημα και τις πρόσθετες δαπάνες,που συνεπάγεται η άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας στα Νησιά μας.

Η Αίτηση στήριξης αποτελεί παράλληλα αίτηση πληρωμής και υποβάλλεται ταυτόχροναμε την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (Ο.Σ.Δ.Ε.) για την είσπραξη των Αγροτικών Επιδοτήσεων 2018 που συνδέονται με φυτικό ή ζωικό κεφάλαιο.

Υπενθυμίζουμε ότι, το πιστοποιημένο Κέντρο Υποστήριξης Αγρότη και το Τμήμα Επιδοτήσεων λειτουργεί καθημερινά  στα ιδιόκτητα γραφεία  του Ε.Α.Σ. στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση στο Αργοστόλι για την εμπρόθεσμη υποβολή της Αίτησης Αγροτικών Επιδοτήσεων.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Αίτησης είναι Τρίτη 15  Μαΐου  2018.

 

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης                                                                                                                 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ