Συνταγή για δροσιστικό και απολαυστικό Καλοκαιρινό εκμέκ παγωτό!
Eκμέκ παγωτό
Μαγειρική
17/07/2016 | 18:12

Συνταγή για δροσιστικό και απολαυστικό Καλοκαιρινό εκμέκ παγωτό!

1 πακέτο φρυγανιές
Για το σιρόπι:
5 φλιτζάνια νερό
4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
2 φακελάκια σαλέπι
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 έως 7 λεπτά.
(Εμένα μου βγήκε υπερβολικό το σιρόπι, μου περίσσεψε πάνω από ένα φλιτζάνι, οπότε μπορούμε να βάλουμε 4 φλιτζάνια νερό και 3 ζάχαρη)
Για την κρέμα:
1 γάλα εβαπορέ παγωμένο για λίγο στην κατάψυξη (κρατάμε από αυτό μισό φλιτζάνι)
(εγώ έβαλα 280 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά)
1/2 γάλα ζαχαρούχο
2-3 κόκκους μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη στο multi
2 φακελάκια σαλέπι(το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες και το σουρώνουμε, εγώ έβρασα 2 φλιτζάνι του καφέ νερό και ανακάτεψα για λίγο στη φωτιά με τα 2 φακελάκια σαλέπι)
1 κρέμα γάλακτος φυτική 500 ml
1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ μαστίχα

1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού (βύσσινο, κεράσι κτλ)για τη διακόσμηση.

Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ και τις περιχύνουμε με το σιρόπι. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα παγωτό, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο, το εβαπορέ, το σαλέπι, την μαστίχα και το λικέρ,  μέχρι να πήξει ελαφρά και να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα.
Απλώνουμε αυτό το μείγμα πάνω από τις φρυγανιές, οι οποίες έχουν πιεί το σιρόπι και βάζουμε το πυρέξ στην κατάψυξη.
Μετά από 4-5 ώρες, βγάζουμε από το ψυγείο(αν είναι σκληρό το αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει) κόβουμε τετράγωνα κομμάτια, διακοσμούμε την επιφάνεια με το γλυκό του κουταλιού και σερβίρουμε.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ