Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση ενημέρωσης που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Eνημέρωση στο Eπιμελητήριο για την ενίσχυση των μικρομεσσαίων επιχειρήσεων
Κοινωνία
15/01/2014 | 08:52

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση ενημέρωσης που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με θέμα: “Διευκρινίσεις σχετικά με την διαδικασία ένταξης και ενίσχυσης των δυνητικά εντασσόμενων έργων  στο πλαίσιο του προγράμματος Ενίσχυσης ΜΜΕ Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών”, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.

Η εκδήλωση απευθυνόταν στους δυνητικά δικαιούχους επενδυτές του προγράμματος που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα “Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών” του ΕΣΠΑ.

Τα στελέχη της Διαχειριστικής κ.κ. Πετροπούλου και Τσούκα παρουσίασαν τα «βήματα» που πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα και τόνισαν τους δύο βασικούς τρόπους για να γίνουν αποδεκτές οι υποβολές των αιτήσεων για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Αυτοί είναι να έχει δαπανηθεί το 30% του προϋπολογισμού της επιχείρησής τους (δεκτές γίνονται και οι προκαταβολές για αγορές εξοπλισμού) καθώς και να έχει παρθεί το 20%, τουλάχιστον, από το δάνειο που τους χορηγήθηκε. Τα δύο αυτά στοιχεία πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης τους στο πρόγραμμα.

Στη συνέχεια η κ. Τσούκα αναφέρθηκε στα στοιχεία που πρέπει να συμπεριλαμβάνει το αίτημα και τόνισε στους ενδιαφερόμενους να προσέχουν να μην γίνει κατακερματισμός στις δαπάνες που θα κάνουν, αλλά και τον χρόνο υποβολής των αιτημάτων.

Τέλος έγινε υπενθύμιση πως η ημερομηνία λήξης των υποβολών είναι 28 Φεβρουαρίου, αν και ήδη έχει γίνει αίτηση για παράταση της προθεσμίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις προς τα στελέχη της Διαχειριστικής και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, συμμετείχε στην ενημέρωση.

eveki

Πηγή: Ημερήσιος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer