Διονύσης Στανίτσας: “Δεν θα ανεχθούμε παραβατικές συμπεριφορές”
Αυτοδιοίκηση
28/06/2022 | 09:59

Αγαπητοί συμπολίτες,

η τουριστική σεζόν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς και σε λίγες μέρες μπαίνουμε στους δυο μήνες της μεγάλης προσέλευσης.

Ο Δήμος Ιθάκης έχει προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούσε ώστε όλοι να έχουμε ένα όμορφο και ασφαλές καλοκαίρι, με ξεκούραση, με πολιτισμό, με οικολογικά ενδιαφέροντα, με μουσική, με πεζοπορίες και πολλά άλλα.

Φέτος το νησί της Ιθάκης είναι πιο έτοιμο από κάθε άλλη σεζόν σε επίπεδο υποδομών.

Το πρόβλημα της επάρκειας των υδάτινων πόρων πάει πολύ Καλά και πιστεύουμε ότι δεν θα μας ξανά απασχολήσει, το ζήτημα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης βρίσκεται σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο διαχείρισης και η συντεταγμένη προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν δυο χρόνια για την θωράκιση της Ιθάκης απέναντι σε ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά και ζητήματα Υγείας και Καθημερινότητας αποδίδει σημαντικά, έτσι ώστε όλοι να αισθανόμαστε ότι ζούμε όπως μας αξίζει.
Μέσα στο μεγάλο κύμα επισκεπτών που περιμένουμε οι εντάσεις είναι αναπόφευκτες.

Όλοι έχουμε την ανάγκη να ξεκουραστούμε και να ξεφύγουμε, αλλά ζούμε σε ένα μικρό νησί και φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά είναι σημαντικό να δείξουμε κατανόηση και ψυχραιμία σε φαινόμενα που συνήθως δημιουργούν γκρίνιες και διχόνοιες.

Αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ανεχόμαστε παραβατικές συμπεριφορές, αντιθέτως, ο,τιδήποτε πέφτει στην αντίληψή μας ως δυνάμει επικίνδυνο για την ασφάλεια τη δική μας ή του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε καλόν είναι να επικοινωνείται ώστε να αξιολογείται και να λύνεται από τις αρμόδιες αρχές.

Ο Δήμος Ιθάκης έχει κάνει σαφή την στρατηγική του στην τουριστική ανάπτυξη: θέλουμε τουρισμό που έρχεται στο νησί της Ιθάκης συνειδητά για αυτά που προσφέρει, σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον και τις θάλασσες μας και αφήνει θετικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα του τόπου μας.

Θα ήθελα όλοι μαζί, με γνώση και ενσυναίσθηση, να συμβάλλουμε στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Θερμές ευχές για ένα ήρεμο, παραγωγικό και κερδοφόρο Καλοκαίρι 2022.

 

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΡ.ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer