Διονύσης Μινέτος: Πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα στο Αργοστόλι και ποια δρομολογούνται [ηχητικό]
Αυτοδιοίκηση
13/02/2024 | 08:51

Για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και για όσα ακολουθούν μίλησε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου Διονύσης Μινέτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή των Ανδρέα Αρβανιτάκη και Βάνιας Σαμόλη στον Ionian Galaxy.

Ο κ. Μινέτος μιλώντας για το μεγάλο έργο που εκτελείται στην αγορά κάτω στην παραλία, είπε ότι μόλις ολοκληρωθεί οι πολίτες θα μπορούν να απολαύσουν ένα χώρο κόσμημα. Αναφορικά με το τι θα γίνει με τα καταστήματα και τα τραπεζοκαθίσματα στο σημείο είπε ότι αυτό αφορά άλλη υπηρεσία, καθότι οι τεχνικές υπηρεσίες αναλαμβάνουν την ανάπλαση του χώρου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τίποτε άλλο.

Στη συνέχεια μίλησε για την άλλη μεγάλη εργολαβία που ετοιμάζεται. Ο λόγος για την ανάπλαση της οδού Σιτεμπόρων, η οποία θα αναπλαστεί με κυβόλιθους και δέντρα, χωρίς ωστόσο να χαθούν, όπως είπε, θέσεις στάθμευσης πλην ελαχίστων στις γωνίες των παραδρόμων.

Επίσης, τα πεζοδρόμια στην παραλία (απέναντι από την θάλασσα) θα διαπλατυνθούν περίπου δυόμισι μέτρα. Ο στόχος είναι διττός, αφενός οι πολίτες να έχουν περισσότερο χώρο να κινούνται με άνεση και αφετέρου το πλάτος του δρόμου να μικρύνει. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μινέτος δεσμεύθηκε οι χώροι που καταλαμβάνουν τα καταστήματα εστίασης στο πεζοδρόμιο να παραμείνουν ίδιοι με σήμερα, ώστε το επιπλέον πλάτος να αποδοθεί στο κοινό.

Το έργο αυτό θα έχει έκταση από τον ιερό ναό της Σισσιώτισσας μέχρι την συμβολή της παραλιακής οδού με την οδό Χοϊδά στο ύψος της Alpha bank.

Ο κ. Μινέτος κατέστησε σαφές ότι οι θέσεις στάθμευσης θα παραμείνουν όπως είναι σήμερα στην παραλιακή οδό εκατέρωθεν του οδοστρώματος. Αυτό που θα αλλάξει είναι ότι πλέον δεν θα υπάρχει χώρος για διπλοπαρκαρίσματα που έχουν κατά καιρούς δημιουργήσει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα.

Τέλος, ο κ. Μινέτος μίλησε και για άλλα έργα που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε προχωρούν οι μελέτες τους.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer