Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Το πρώτο βήμα έγινε για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας
Αυτοδιοίκηση
22/09/2022 | 15:18

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Σε μια μαραθώνια έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου επιχείρησε να δρομολογήσει λύσεις που θα βοηθήσουν στην πάταξη της σημαντικά αυξημένης παραβατικότητας στην τοπική κοινωνία μας.
Η συνεδρίαση ήταν διευρυμένη καθώς συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο αστυνομικός διευθυντής Ιωάννης Μπούμης, ο υπολιμενάρχης Ιωάννης Μπεθάνης, οι διευθυντές Αθμιας και Βθμιας εκπαίδευσης Γεώργιος Αλεξανδράτος και Μιλτιάδης Μελισσάς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Ακολούθησε μια μεγάλη συζήτηση ακούστηκαν πολλές απόψεις Με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στην πρόληψη. Όπως είπε ο αστυνομικός διευθυντής κ. Μπούμης η αστυνομία είναι διαρκώς παρούσα και παρά την υποστελέχωση που αντιμετωπίζει καταφέρνει να συλλαμβάνει τους δράστες.
Οι φορείς και οι πολίτες που μίλησαν μετέφεραν το έντονο συναίσθημα ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα με την νεανική παραβατικότητα των ρομά, με αποκορύφωμα το περιστατικό που συνέβη προ ολίγων ημερών κατά το οποίο δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αφού ξυλοκοπήθηκαν άγρια από ομάδα ανηλίκων ρομά.

Πηγή φωτογραφιών inkefalonia

Ειπώθηκαν πολλά για τον ρόλο του σχολείου και των οικογενειών στην διαμόρφωση των χαρακτήρων που μπορούν να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση

Εν τέλει αποφασίστηκε η διεύρυνση του υπάρχοντος Συμβουλίου παραβατικότητας το οποίο θα αποτελείται από τους 4 δημοτικούς συμβούλους (Μιχάλης Μοσχονάς, Νίκος Κουρκουμέλης, Διονύσης Πολλάτος και Σπύρος Πεφάνης), ο προϊστάμενος πρόνοιας Δήμου Αργοστολίου Δημήτρης Δημουλιός, ο διακεκριμένος καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Γεράσιμος Κολαϊτης, η Νίκη Χριστοφοράτου ψυχολόγος, οι δύο διευθυντές εκπαίδευσης Γιώργος Αλεξανδράτος και Μιλτιάδης Μελισσάς, ένα άτομο που θα υποδείξει η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς και άτομο που θα υποδείξει το Δικαστήριο.

Γονείς και εκπαιδευτικοί που συνομιλήσαμε στη συνέχεια τόνισαν ότι το γεγονός ότι συνεκλήθη το εν λόγω δημοτικό συμβούλιο, αποτελεί μια θετική εξέλιξη μεν, ωστόσο παραμένουν δύσπιστοι στο κατά πόσο αυτό το συμβούλιο παραβατικότητας θα μπορέσει να κάνει κάτι ουσιαστικό για την ανακοπή του κύματος βίας και παραβατικότητας που βρίσκεται σε έξαρση.

Παράλληλα, όπως μας τόνισαν στο ζήτημα της καταστολής η αστυνομία πράγματι εντοπίζει και συλλαμβάνει τους δράστες στην μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων. Ωστόσο, το ζήτημα είναι ότι πολλές φορές, ιδιαίτερα όταν αφορά συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες όπως οι ρομά, πολλές φορές δεν προχωρά η ποινική εξέλιξη των υποθέσεων με αποτέλεσμα να επιδεικνύεται ανοχή σε τέτοια φαινόμενα παραβατικότητας.

Ελπίζουμε πραγματικά να προχωρήσουν και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και καταστολής προκειμένου συμβάντα βίας και παραβατικότητας, όπως ο άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων συμπολιτών μας τις προάλλες, να μην επαναληφθούν.

Πηγή φωτογραφιών inkefalonia

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer