ΨΗΦΙΣΜΑ
Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου για τον Μίκη: Το αφιερωμένο στην πόλη μας τραγούδι του «Καημός» και η ονοματοδοσία του 1ου Δημοτικού σχολείου Αργοστολίου θα κρατά άσβεστους τους δεσμούς μας με την θρυλική του φυσιογνωμία
Πολιτική
03/09/2021 | 08:19

Ο Μίκης του Κόσμου
Ο Μίκης της Ελλάδας
Ο Μίκης της Κεφαλονιάς και του Αργοστολίου δεν είναι πια μαζί μας.

Έφυγε για την «Όμορφη πόλη» της Αθανασίας του μετά την συγκλονιστική του παρουσία στον δικό μας κόσμο.
Στην διαδρομή των 96 χρόνων του μας σημάδεψε ανεξίτηλα με τις μουσικές, τα τραγούδια, τους αγώνες του, την παγκόσμια ακτινοβολία του.

Εμπνευσμένος συνθέτης που διαμόρφωσε για πολλές δεκαετίες την ελληνική μουσική της έδωσε διεθνή διάσταση, την πάντρεψε με τον λόγο των μεγάλων ποιητών, ακούμπησε με τους ήχους του τις ψυχές των Ελλήνων και τους μετέφερε στις γειτονίες του κόσμου.

Φλογερός Πατριώτης, ήταν παρών στους μεγάλους αγώνες του λαού της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Αγωνίστηκε για υψηλά Ιδανικά και κατέβαλε το βαρύ προσωπικό τίμημα των Ιδεών του, κατέστη δε διεθνές σύμβολο Ειρήνης, Ελευθερίας, Δημοκρατίας, Ανεξαρτησίας των λαών.

Είναι τιμή για τον τόπο μας που ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε και στο Αργοστόλι κάποια νεανικά του χρόνια. Η τιμή αυτή γίνεται τεράστια όταν ο ίδιος σε πάμπολλες αναφορές, αλλά και κατά μοιραία ιστορική συγκυρία με το τελευταίο γραπτό μήνυμα της ζωής του προ οκταημέρου στην συναυλία της ορχήστρας του, ομολογεί πως η παραμονή του στο Αργοστόλι επηρέασε καθοριστικά την μουσική του ιδιοφυία.
Αποχαιρετούμε σήμερα τον Μεγάλο Έλληνα τον Μεγάλο Συνθέτη.
Αποχαιρετούμε σήμερα τον Επίτιμο Δημότη της πόλης του Αργοστολίου.

Το αφιερωμένο στην πόλη μας τραγούδι του «Καημός» και η ονοματοδοσία του 1ου Δημοτικού σχολείου Αργοστολίου θα κρατά άσβεστους τους δεσμούς μας με την θρυλική του φυσιογνωμία.
Ο Μίκης θα παραμείνει πάντα ζωντανός στο διηνεκές γιατί είναι κορυφαίο συστατικό στοιχείο του Ελληνικού Πολιτισμού, μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι η προσωποποίηση της Ρωμιοσύνης.

Εκ του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer