Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Δημοσκόπηση Pulse: Στις 13 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική
19/12/2019 | 21:49

Σταθερά σε διψήφιο επίπεδο παραμένει η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός και πάλι την πρωτιά έχει ο Κυριάκος  Μητσοτάκης με τη διαφορά έναντι του ΑΛέξη Τσίπρα να βρίσκεται στο 18%.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 13%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 38% (38% και στην προηγούμενη έρευνα), 25% καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ (έναντι 24% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση).

Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει 6,5% (6%), το ΚΚΕ 5,5% (σταθερό), η Ελληνική Λύση (4,5% (4%), το ΜέΡΑ 25 3% (από 3,5%), τη Χρυσή Αυγή 2% (1%), ενώ 4,5% συνολικά συγκεντρώνουν άλλα κόμματα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δημιουργία Ξανά, Ένωση Κεντρώων, Πλεύση Ελευθερίας, ΕΠΑΜ) έναντι 5% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση.

Επιπλέον 11% συνολικά συγκεντρώνουν το Λευκό/ Άκυρο/ Αποχή (3%) και οι αναποφάσιστοι/ δεν απαντώ (8%).

Σε ότι αφορά το ερώτημα για καταλληλότερο πρωθυπουργό το 45% των ερωτώμενων θεωρεί ως καταλληλότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη (45% και στην προηγούμενη δημοσκόπηση), ενώ το 27% τον Αλέξη Τσίπρα (από 26%) με τη διαφορά να φθάνει το 18%.

Τέλος το 24% δηλώνει ότι δεν θεωρεί καταλληλότερο ως πρωθυπουργό κανέναν από τους δύο. 4% δηλώνει δεν γνωρίζω/ δεν απαντώ.

 

Πηγή: ΣΚΑΙ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer