Κυριαρχεί το πρόβλημα της πανδημίας
Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 14 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]
Πολιτική
19/03/2021 | 22:30

Τα αποτελέσματα της νέας μεγάλης και ανοιχτής δημοσκόπησης που διενήργησε η ALCO για το ΟΡΕΝ, παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Κώστας Παναγόπουλος.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, περίπου 7 στους 10 Έλληνες υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να αγοράσει εμβόλια και από Ρωσία και από Κίνα, κάνοντας διμερείς συμφωνίες όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, σε ποσοστό 51% οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενώ το 49% εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο καθαρά πολτικό σκέλος η δημοσκόπησης δείχνει σαφές προβάδισμα στη ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ κατά 14 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,3% έναντι 23,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,1%, το ΚΚΕ με 6% και η Ελληνική Λύση με 4,3%. Το ΜεΡΑ25 συγκεντρώνει 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,5%, άλλο κόμμα απαντά ότι θα ψηφίσει το 5,8% και η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12,8%.

Όσον αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 48% θετικές γνώμες και 42% αρνητικές, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 30% θετικές γνώμες και 54% αρνητικές.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42%, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 22%, ενώ ο “κανένας” συγκεντρώνει 31%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά από τις 12 έως τις 17 Μαρτίου σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 πολιτών με δικαίωμα ψήφου από όλη την Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia