Εντυπωσιακά ποσοστά για τον Πρωθυπουργό
Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά με 13,3 % η ΝΔ – Kυριαρχία Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα
Πολιτική
09/03/2020 | 21:35

Τη θετική γνώμη των πολιτών για την κυβέρνηση και τις πολιτικές που ακολουθεί,μετά τις εξελίξεις στο προσφυγικό, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Στην έρευνα που ολοκληρώθηκε στις 7 Μαρτίου συμμετείχε δείγμα 1.000 πολιτών, με όλους τους δείκτες να δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία κερδισμένη, σε περίπτωση που διεξάγονταν τώρα εκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προηγείται με διαφορά 13,3 μονάδων, συγκεντρώνοντας ποσοστό στα έγκυρα 37 % έναντι 23,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά με 13,3 % η ΝΔ  – Kυριαρχία Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα
δημοσκοπηση

Στην ερώτηση για το ποια είναι η γνώμη των πολιτών για τους αρχηγούς των κομμάτων, ο πρωθυπουργός συγκέντρωσε 50% στις θετικές γνώμες έναντι 39% των αρνητικών.

δημο

Στον αντίποδα, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει ένα αντίστροφο αποτέλεσμα με τις αρνητικές γνώμες να βρίσκονται στο 64% και τις θετικές στο 24%.

Σημειωτέον ότι το ποσοστό θετικών γνωμών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερβαίνει αυτό που πέτυχε η ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου.

Σημαντικός δείκτη αποτελεί στο ίδιο ερώτημα και το γεγονός ότι όλοι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης βρίσκονται με αρνητικό πρόσημο.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι πιο αποτελεσματικός πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 46% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

δημο

Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν για το ποσοστό ικανοποίησης σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα από την κυβέρνηση. Το 36% απάντησε αρκετά, ενώ το 26% δήλωσε πολύ ικανοποιημένο από την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

Στον αντίποδα, 21% δήλωσε πως τα μέτρα της κυβέρνησης δεν τον ικανοποιούν καθόλου, ενώ ένα 12% εμφανίστηκε λίγο ικανοποιημένο από αυτά, στη δημοσκόπηση του OPEN.

δημοσκοπηση
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer