Δημοσκοπήσεις, οι αχόρταγοι και η “ρεβάνς”
Αυτοδιοίκηση
23/09/2023 | 07:00

Θέλω να σας πω κάτι, γιατί πολύ κουβέντα γίνεται για δημοσκοπήσεις. Δεν μπορώ να αποκαλύψω στοιχεία, αλλά μια εικόνα που έχω μπορώ να σας την περιγράψω.

Πρώτα απ όλα ισχύει η σειρά των παρατάξεων, που υπάρχει καταγεγραμμένη από προηγούμενες δημοσκοπήσεις, δηλαδή η πρωτιά Παρίση σε πρώτο και δεύτερο γύρο επιβεβαιώνεται, παρά τις κάποιες μεταβολές στα ποσοστά των παρατάξεων.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης μια παγιωμένη ισχυρή θέση του κ Παρίση στην κεντροδεξιά με διείσδυση και στους άλλους ιδεολογικούς χώρους και ένα ενισχυμένο προφίλ σε ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τον πολίτη.

***

Ο κ. Μιχαλάτος έχει καλύτερη εικόνα στην κεντροαριστερά και τις γυναίκες, ενώ τον ψηφίζει ένας στους τέσσερις κεντροδεξιούς.

Ο κ. Παντελειός, κινείται και με τον αέρα που του δίνει η κρυφή ή και φανερή στήριξη δύο πρώην υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Συζητείται στο Αργοστόλι, πως οι ηττημένοι των βουλευτικών εκλογών- ακόμα δεν έχουν χωνέψει πως έχασε ο Νικόλας- θέλουν τη ρεβάνς, μέσω του κ. Παντελειού.

Ο κ. Ανουσάκης το παλεύει (είναι σκληρός ο Νίκος στις μάχες, δεν πέφτει εύκολα), μαζεύει δυσαρεστημένους απο τους δυο μονομάχους, ενώ ο κ. Κουρούκλης παραμένει ο μοναδικός κομματικός υποψήφιος με συγκεκριμένο ακροατήριο.

***

Αλλά στις δημοτικές εκλογές, οι ιδεολογικές γραμμές “σπάνε” και οι πολίτες -πέραν εκείνων που ψηφίζουν για να συνεχίσουν στο “σπόρ” των απευθείας αναθέσεων – ψηφίζουν, για πρόσωπα, για προγράμματα, κυρίως για την καθημερινότητα τους.

Ποιος θα βγεί; Δεν ξέρω. Αφήστε να τελειώσει ο πρώτος γύρος και τα ξαναλέμε επ αυτού. Για ένα είμαι σίγουρος, την Κυριακή το βράδυ θα μιλάμε για δεύτερο γύρο και εκεί θα έχουν αλλάξει πολλά.

 

Υ.Γ. Προσοχή η απληστία, είτε πρόκειται για δημάρχους, είτε για συμβούλους, είτε για επιχειρηματίες κάθε λογής, αποτελεί, θανάσιμη αμαρτία.

 

Ο “αχόρταγος”

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer