Δημοσιογραφική αποστολή Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς –Η πρώτη τους δράση είναι γεγονός [εικόνες]
e Gastronomie
16/06/2021 | 17:17

Η πρώτη δράση του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στο νησί μας. Στις 10-13 Ιουνίου, φιλοξενήσαμε καταξιωμένους δημοσιογράφους του κρασιού και της γαστρονομίας με στόχο να προβάλουμε τον αμπελώνα, το κρασί, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό της Κεφαλονιάς.

Οι καλεσμένοι μας, Νικολέτα Μακρυωνίτου, Νενέλα Γεωργελέ, Άρης Σκλαβενίτης, και Γρηγόρης Μιχαήλος επισκέφτηκαν τα οινοποιεία του Συνδέσμου, Gentilini Winery, Οινοποιείο Σαρρής, Οινοποιείο Πετρακόπουλου, τον Συνεταιρισμό Ορεάλιος Γη, Κτήμα Χαριτάτου και Οινοποιείο Σκλάβου όπου δοκίμασαν και έμαθαν περισσότερα για το κρασί της Κεφαλονιάς και περιηγήθηκαν στους ξεχωριστούς αμπελώνες αποκωδικοποιώντας της κύριες ποικιλίες του νησιού μας όπως η Ρομπόλα, η Μαυροδάφνη, το Βοστιλίδι, το Μοσχάτο και το Ζακυνθινό. Περπάτησαν ως την κορυφη του Αίνου με το Outdoor Kefalonia όπου είδαν από κοντά το βουνό που έχει συμβάλλει τόσο στο ξεχωριστό terroir της Ρομπόλας και επισκέφτηκαν τη Λίμνη Μελισσάνη, ένα σήμα κατατεθέν της Κεφαλονιάς.

Η γαστρονομία ως αλληλένδετη με το κρασί παρουσιάστηκε μέσα από επισκέψεις στα εστιατόρια Αβιθός Preview, Κυανή Ακτή, Vatsa Spiaggia, Πλάτανος στα Φραγκάτα, το γεύμα του Κεφαλονίτη chef Γιώργου Αντωνέλλου στο Κτήμα Χαριτάτου, με δοκιμές των προϊόντων των τυροκομείων Τζωρτζάτος και Μαντέλης και του μελιού από τον  Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Κεφαλονιάς καθώς και την επίσκεψη στο τυροκομείο Μαντέλη.

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές της δράσης, συγκεκριμένα την Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής, την εταιρία Delis Travel για τη χορηγία των αυτοκινήτων, το Outdoor Kefalonia, την Levante Ferries, το Kefalonia Grand, τα τυροκομεία Τζωρτζάτος και Μαντέλης, και τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Κεφαλονιάς, καθώς και την Άνθεια Κώτση για τη διοργάνωση.

Τα επτά οινοποιεία του Συνδέσμου υπόσχονται πολλές μελλοντικές δράσεις εξωστρέφειας έτσι ώστε να αναδειχθεί η Κεφαλονιά ως ένας ποιοτικός τουριστικός προορισμός για οινοτουρισμό, γαστροτουρισμό αλλά και για όλους!

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ