Δήμος Σάμης: Οδηγίες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
Πολιτική
17/09/2020 | 15:54

Κατόπιν του αρ. πρωτ. 161099/16-9-2020 έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδος & Ιονίου, σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 17/09/2020 το απόγευμα έως και το Σάββατο 19/09/2020 αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις άνεμοι.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση καθώς και τη στάθμευση των οχημάτων κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια). Ειδικότερα στην περιοχή της Αγίας Ευφημίας παρακαλούμε τους πολίτες να μη σταθμεύουν τα οχήματά του στις κάθετες οδούς που οδηγούν στην παραλιακή δεδομένου ότι οι οδοί αυτοί αποτελούν δίοδο διαφυγής των όμβριων υδάτων προς τη θάλασσα.
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Επίσης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Εθελοντική Ομάδα Πυλάρου στο τηλέφωνο 2674061505.

Τέλος σε περίπτωση που αντληθείτε ότι κάποιος από τους συμπολίτες μας χρήζει άμεσης βοήθειας παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Πυροσβεστική τηλέφωνο 2674023199, Αστυνομία τηλέφωνο 2674022100) καθώς και την κοινωνική προστασία του Δήμου Σάμης (Αρμόδια Α/δήμαρχος Εριγώνη Βαλσάμου τηλέφωνο 6984262708)

 

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Νικόλαος Ρασσιάς

τηλέφωνο 6973803184

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ