Ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο
Δήμος Κεφαλονιάς: Πότε θα γίνει η καταβολή των Προνοιακών επιδομάτων
11/01/2019 | 13:21

Το Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Κεφαλλονιάς ενημερώνει τους πολίτες πως πλέον τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα καταβάλλονται ενιαία από τον ΟΠΕΚΑ.

Όλα τα Άτομα με Αναπηρία στην χώρα θα λαμβάνουν τα προνοιακά επιδόματα που δικαιούνται κάθε μήνα, σε σταθερή και γνωστή εκ των προτέρων σε όλους ημερομηνία.

Για τη χορήγηση των προνοιακών παροχών από τον ΟΠΕΚΑ ακολουθείται το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και τα ποσά που καταβάλλονται παραμένουν ακριβώς τα ίδια χωρίς καμία μεταβολή στο ύψος των παροχών και χωρίς καμία περικοπή.

Η πρώτη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ που αφορά τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2018 θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους την ίδια ημέρα και εντός του διαστήματος από τις 18 έως τις 25 Ιανουαρίου 2019 το αργότερο.

Τον Μάρτιοθα πληρωθούν τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα για το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2019.

Με το πέρας του πρώτου τριμήνου του 2019, τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα θα καταβάλλονται κάθε μήνα, σε σταθερή ημερομηνία, κοινή για όλη την Ελλάδα.

Οι πολίτες που έχουν γνωματεύσεις εφ’ όρου ζωής εντάσσονται εφ’ όρου ζωής στις καταστάσεις καταβολής προνοιακών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ. Οι δικαιούχοι που έχουν σε ισχύ γνωμάτευση από ΚΕΠΑ ορισμένης διάρκειας, εντάσσονται στις καταστάσεις καταβολών του ΟΠΕΚΑ και θα επανεξεταστούν από ΚΕΠΑ όταν λήξει η ισχύς της γνωμάτευσής τους, όπως συνέβαινε και το 2018. Στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας θα κληθούν εγκαίρως από τον ΟΠΕΚΑ να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση επανεξέτασης.

Οι αιτήσειςγια τη χορήγηση προνοιακών αναπηρικών παροχών, για τη συνέχιση καταβολής των επιδομάτων στους δικαιούχους που λήγει η γνωμάτευση της υγειονομικής επιτροπής καθώς και αιτήσεις επιδείνωσης της κατάστασης των ατόμων με αναπηρία, υποβάλλονται μέσω των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων (Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεφαλλονιάς, Σουηδίας 11 Αργοστόλι, τηλ. επικοινωνίας: 26710 22395)  ή των υπηρεσιών του ΟΠΕΚΑ.

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας
Κεκάτος Ευάγγελος