Αποτελεί δεύτερη μεγαλύτερη πύλη εισόδου επισκεπτών στο νησί
Δημοπρατείται στις 14 Νοεμβρίου το έργο ανάπλασης της Κυανής Ακτής
Κοινωνία
18/10/2017 | 18:25

Άλλο ένα πολύ μεγάλο έργο της Δημοτικής Αρχής Παρίση που αναμένεται να αλλάξει την εικόνα μιας περιοχής που αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη πύλη εισόδου επισκεπτών στο νησί μας η οποία δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες μέσω των κρουαζιερόπλοιων αλλά και των θαλαμηγών μπήκε από σήμερα στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής του καθώς “βγήκε στο αέρα” η δημοπράτησή του. Πρόκειται για το έργο «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ»,  με συνολικό προϋπολογισμό 736.261,62 € (πλέον ΦΠΑ 24%). Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 14/11/2017, ημέρα Τρίτη και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε Διακόσιες Εβδομήντα (270) ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, ενώ περιλαμβάνει και αποκλειστική τμηματική προθεσμία για την ολοκλήρωση συγκεκριμένου τμήματος του έργου. Το έργο περιλαμβάνει:

  1. Την δημιουργία ασφαλούς ζώνης κυκλοφορίας ποδηλάτων πλάτους 1.50μ, από το ελικοδρόμιο μέχρι το Λιμενίσκο Μαϊστράτου.
  2. Την δημιουργία και εξασφάλιση πεζοπορικής διαδρομής σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου της περιοχής, αλλά και την σύνδεση της με το ήδη διαμορφωμένο παραλιακό μέτωπο από την προτομή του Καββαδία, μέχρι το κτίριο υποδοχής τουριστών των κρουαζιερόπλοιων για την ασφαλή διέλευση πεζών από τον χώρο αποβίβασης μέχρι τον γύρο του Κουτάβου στο νότιο τμήμα της πόλης.
  3. Την δημιουργία μεγάλων νησίδων φύτευσης δένδρων και θάμνων, γενικότερα δε επιδιώκουμε η περιοχή να χαρακτηρίζεται από το πλούσιο πράσινο.
  4. Την τοποθέτηση φωτιστικών, καθιστικών, και εν γένει εξοπλισμού, ώστε να προσφέρει η περιοχή μια ποιοτική, ασφαλή και αναβαθμισμένη εμπειρία.
  5. Την εξασφάλιση για τα άτομα μειωμένης κινητικότητας και όρασης  πλήρους προσβασιμότητας της περιοχής.
  6. Την δημιουργία χώρου “skateboarding” για τη νεολαία του νησιού.
  7. Δύο θέσεις για την τοποθέτηση έργων τέχνης όπου ο Δήμος θα μπορεί να τοποθετήσει έργα τέχνης ντόπιων καλλιτεχνών.Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (ποσοστό 90.25%) και του Δήμου Κεφαλλονιάς (ποσοστό 9.75%).

Με την δημοπράτηση και αυτού του έργου η Δημοτική Αρχή Παρίση συνεχίζει την προσπάθειά της για την δημιουργία του “ΝΕΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ” στα πλαίσια του μεγαλύτερου στρατηγικού σχεδιασμού της για την ανάπτυξη της Κεφαλονιάς με την ολοκλήρωση μεγάλων έργων σε ολόκληρο το νησί μας.

Πηγή: anexarttitosblog.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer