Ενημέρωση από την Λαϊκή Συσπείρωση
Διεκδικούμε και δεν συμβιβαζόμαστε, την επίλυση των προβλημάτων των Μουσάτων
Πολιτική
14/01/2020 | 21:18

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε  Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Μουσάτων του Δήμου Αργοστολίου όπου συμμετείχαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων και Δήμου Αργοστολίου. Από τις παρεμβάσεις που έγιναν ανεδείχθησαν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι:

*η μόνιμη στελέχωση του Αγροτικού Ιατρείου που είναι υπό αίρεση με τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις των ιατρών για την κάλυψη των ελλείψεων στις κεντρικές μονάδες υγεία του νησιού. Αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για αναβάθμιση των δομών υγείας στην περιοχή της Λειβαθούς και ειδικότερα στην περιοχή της 21ας που έχει μια συνεχόμενη οικιστική ανάπτυξη με πάνω από 6.000 μόνιμους κατοίκουςκαι που πολλαπλασιάζονται την τουριστική περίοδο, αλλά και Σχολικές μονάδες που φοιτούν πάνω από 500 μαθητές.

*τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν  και κύρια με τον καθαρισμό του κήτους των γεφυριών.

*μέτρα αντιπυρικής προστασίας, του οδικού δικτύου αλλά και οικοπέδων, των αγροτικών δρόμων, την επισκευή και τοποθέτηση νέων κρουνών.

*έλλειψη Βιολογικής επεξεργασίας των λυμάτων που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα και γενικότερα στο περιβάλλον.

*ανάγκη επισκευής του γεφυριού στον Ενετικό δρόμο και άμεση προτεραιότητα για δημιουργία παράκαμψης του.

*δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στο Τραπεζάκι.

*μέτρα προστασίας και ανάδειξης της παραλίας στο Τραπεζάκι.

*κορεσμός των κοιμητηρίων του χωριού και ανάγκη επισκευών.

*αναβάθμιση της πλατείας και λειτουργία σε όφελος των κατοίκων και επισκεπτών του ακινήτου που υπάρχει.

*άμεση βελτίωση της καθαριότητας αλλά και του ηλεκτροφωτισμού της Κοινότητας (65 σημεία με καμένους λαμπτήρες).

Διαπιστώθηκαν οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών που σκορπίζουν πλουσιοπάροχα υποσχέσεις, κατανόηση αλλά μένουν κενά  λόγια αφού οι προτεραιότητες τους είναι διαφορετικές από τις παραπάνω πρωταρχικές λαϊκές ανάγκες. Είναι αυτές που στηρίζουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους και της κερδοφορίας του.

Δεσμευτήκαμε να βάλουμε τα παραπάνω θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου που μαζί με την διεκδίκηση των κατοίκων να απαιτήσουμε τις λύσεις που είναι αναγκαίες για μια ζωή ολόκληρη και όχι μειωμένων απαιτήσεων.

Καλούμε τον λαό να βγάλει τα συμπεράσματα του και να διεκδικήσει όλα αυτά που του ανήκουν από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τον Δήμο Αργοστολίου.

 

14 Γενάρη 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αργοστολίου

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer