Διαμαρτυρία Γονέων των μαθητών του Γ2 Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών
Κοινωνία
25/01/2021 | 14:13

Την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 τα παιδιά μας μαθητές της Γ2 τάξης, ενημερώθηκαν ότι λήγει η τρίμηνη σύμβαση της εκπαιδευτικού τους,  η οποία τέθηκε σε ισχύ βάσει συγκεκριμένης εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη κενής θέσης που προέκυψε λόγω του Covid19.

Μετά τη συμπλήρωση του τριμήνου καταγγέλλεται η σύμβαση και η εκπαιδευτικός απολύεται, ωστόσο παραμένει ένα λειτουργικό κενό καθώς η αρχική αναπληρώτρια μετά το πέρας της εγκυμοσύνης της λαμβάνει πλέον άδεια λοχείας. Αυτό σημαίνει ότι η θέση παραμένει κενή και απαιτείται εκ νέου διαδικασία πλήρωσης αυτής, η οποία εκτιμάται ότι δεν θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Τα παιδιά αυτού του τμήματος, από την αρχή του σχολικού έτους είναι αποδέκτες μιας αντιμετώπισης που κανείς δεν εύχεται για μαθητές. Για ενάμιση μήνα περίπου από την αρχή της σχολικής χρονιάς, όπου διάφοροι εκπαιδευτικοί στα κενά τους προσπαθούσαν να διδάξουν τα παιδιά μας. Για να μην αναφέρουμε και τα κενά ειδικοτήτων που άργησαν επίσης να καλυφθούν  (Θεατρικής αγωγής και ΤΠΕ). Σαν να μην έφθανε αυτό, προέκυψε και το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid19, με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων και τη συνακόλουθη νέα δοκιμασία των παιδιών μας, η οποία αποδείχτηκε αρκετά ψυχοφθόρα.Με την έλευση του 2021 και μόλις μια εβδομάδα μετά ανακοινώθηκε στους μαθητές και όχι στους γονείς & κηδεμόνες ότι λήγει η σύμβαση της εκπαιδευτικού τους με την πολύτιμη αρωγή της οποίας οι μαθητές εξοικειώθηκαν στη δια ζώσης αλλά και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και με την οποία εκπαιδευτικό τελικά ανέπτυξαν ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς.. Αυτά τα ίδια παιδιά για μια ακόμη φορά δοκιμάζονται, αναστατώνονται και καλούνται να μπουν σε μια νέα διαδικασία με άγνωστο αποτέλεσμα.

Θέλουμε να καταγγείλουμε τη Διεύθυνση του Σχολείου και της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης, όπου ενώ γνώριζαν το κενό που δημιουργήθηκε, όχι μόνο δεν μας ενημέρωσαν ως γονείς ( το μάθαμε από τα κλαμένα παιδιά μας) αλλά διαπιστώσαμε ότι έγινε προσπάθεια να καλυφθεί το θέμα και να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων.

Τρανό παράδειγμα ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας, που ενώ είχε το περιθώριο να οριστικοποίησει την απόλυση μια μέρα μετά κι ενώ γνώριζε ότι θα συναντήσει τους γονείς, έτρεξε να κάνει την απόλυση την ίδια μέρα που έληγε η σύμβαση της εκπαιδευτικού!

Εμείς ως γονείς τους, οφείλουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο για την ψυχική ηρεμία των παιδιών μας στο σχολικό περιβάλλον και την εκπαίδευσή τους.

Καλούμε επομένως την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί για την εύρεση τρόπου άμεσης επαναπρόσληψης της απολυθείσας εκπαιδευτικού, προκειμένου να μην μείνουν χωρίς εκπαιδευτικό τα παιδιά μας ούτε μια μέρα. Λαμβάνοντας υπόψη την υπ’αριθμ. 2694/Ε1/11-01-2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, η εκάστοτε Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει την δυνατότητα επαναπρόσληψης εκπαιδευτικού που καλύπτει κενό Covid19 όπως και στην δική μας αρχική περίπτωση με τη μόνη διαφορά ότι το ίδιο φυσικό πρόσωπο πλέον κάνει χρήση άλλης αιτιολογίας αδείας η οποία δεν περιλαμβάνεται στην συγκεκριμένη εγκύκλιο. Δεν μας αρκούν διαβεβαιώσεις του τύπου «κάνουμε όλα τα νόμιμα ή ό,τι καλύτερο μπορούμε». Δεν μας αρκεί η «συμπάθεια» και η «κατανόηση του προβλήματος» της απολυθείσας εκπαιδευτικού.

Δεν  μπορούμε να δεχτούμε αυτό το σχολείο που έχουν φτιάξει, με εκπαιδευτικούς να απολύονται και μαθητές να χάνουν  το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση γιατί απλά «έτσι λέει ο Νόμος».  Για τα παιδιά μας μιλάμε! Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους βάσει Συντάγματος και πρέπει να παρέχεται αδιακρίτως και ισάξια σε όλους.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από το να έχουν την Δευτέρα τα παιδιά μας μόνιμη εκπαιδευτικό, ιδανικά αυτή που ήδη έχουν γνωρίσει και αγαπήσει και τους έχει φέρει τόση χαρά!

Όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για να φέρουμε πίσω την ΧΑΡΑ στα παιδιά μας!

 

Οι γονείς των μαθητών του Γ2 Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer