Στο θέατρο “ΚΕΦΑΛΟΣ”
“Διακρατικής Συνάντησης για την Κτηνοτροφία και την Τυροκομία” -Με πολλές συμμετοχές και ενδιαφέρουσες ομιλίες η διεθνής διοργάνωση [εικόνες]
Κοινωνία
04/06/2019 | 23:16

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

 

Ποιος από εμάς δεν λατρεύει να απολαμβάνει στο τραπέζι του καλό κρέας συνοδευόμενο από νόστιμο και μυρωδάτο τυρί; Τα μυστικά για να φτάνουν αυτά στο τραπέζι μας ποιοτικά, γευστικά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι πολλά. Αφορούν το μεγάλωμα και το τάισμα του ζώου, τη σωστή επεξεργασία, την τυποποίηση και πολλά άλλα.

Τα μυστικά αυτά μοιράστηκαν με τους κατοίκους του νησιού μας ειδικοί του κλάδου, ο οποίος εξακολουθεί να ενισχύει σημαντικά την τοπική οικονομία, στο πλαίσιο της “Διακρατικής Συνάντησης για την Κτηνοτροφία και την Τυροκομία” που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο “ΚΕΦΑΛΟΣ” την Τρίτη 4 Ιουνίου από τις 17:30. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από κοινού με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Μπάρι και το Μητροπολιτικό Δήμο Μπάρι της Ιταλίας. Η διοργάνωση αποτελεί μέρος του προγράμματος Interreg Ελλάδας Ιταλίας που χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι των διοργανωτών και των ντόπιων κτηνοτρόφων και αγροτικών παραγωγών. Ακολούθησαν ομιλίες αναφορικά με την ιστορία της Κτηνοτροφίας και της Τυροκομίας και την πορεία των κλάδων αυτών τον 21ο αιώνα με την τεχνολογική ανάπτυξη και τις αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer